2022

Coudurier-Jung Les Rêves de Gabriel Blanc

Blid, venlig og elegant Bourgogne Chardonnay fra en mosaik af små parceller i kvalitets-mekkaet Côte de Nuits!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 299,00  DKK
 • Køb 12 og spar 299,00  DKK  25% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 349,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
399,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4335.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Rêves de Gabriel er Coudurier-Jungs mest oplagte pendant til en "helt almindelig" Bourgogne - i dette hvide tilfælde med 100% Chardonnay som benzin på det flammende vinhav.

Vinen kommer fra en mosaik af små vinmarker i Côte de Nuits - alle dyrket med minimalistisk præcision ud fra et større, holistisk helhedssyn med jorden og biodiversiten i centrum. Det kan biodiversiteten lide, det kan druerne lide, og dét fremgår i allerhøjeste grad også af vinen, som vi derfor heller ikke selv afstår fra at bryde os ganske godt om.

Vinificering

Netop druerne til Rêves de Gabriel høstes ved håndkraft og bringes til vinhuset i Beaune i små, flade kasser, så ikke de nederste risikerer at briste i processen. Som det første efter ankomsten i kælderen køles druerne ned for at mosten inde i kan erhverve et ekstra gear hvad angår tekstur og smag.

Efter et døgn eller to presses druerne nænsomt ned i neutrale barriques. Her gæres mosten på det naturlige gær, og den unge vin lagres så knap 12 måneder på de selvsamme fade, indtil den vurderes til klar til at komme på flaske.

Aroma og smag

Den færdige vin er i sin essens blid og venlig med frugtige noter af gule æbler og ferskner tilført et omfavnende "creme-touch" af frugtjoghurt, surdej og blomsterhonning.

Smagen er ren, rund og nænsom med en blød syre og en sødligt krydret finish.

Serveingsforslag

Rêves de Gabriel er på den bekostning en dejlig "go to" Bourgogne, som mange kan være med på og som passer til mange anledninger såvel i selskab med mad som uden. 

Til mad anbefaler vi især fiske- eller skaldyrsforretter uden for megen syre fra citron eller eddike. Den er dermed ogås lækker til sushi samt til milde oste, nødder og kylling.

Vi foreslår en serveringstemperatur på omkring de 8 grader inden for vinens første 6-7 leveår.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Coudurier-Jung Les Rêves de Gabriel Blanc
Din bedømmelse