2022

Coudurier Jung Les Reves de Gabriel Rouge

Sanseligt drømmende Bourgogne Rouge med karismatisk urtede undertoner, der gør den svær at søge udenom - især i gastronomiske sammenhænge.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 309,00  DKK
 • Køb 12 og spar 309,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 348,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
398,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4340.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Coudurier-Jungs mest oplagte pendant til en "helt almindelig" Bourgogne Pinot Noir er denne sanseligt drømmende Rèves de Gabriel, der var svær at holde igen med, da vi skulle vælge, hvilke af det lille vinhus' vine, vores sortiment kunne bære.

Vinen kommer fra en mosaik af små vinmarker i Côte d'Or - alle dyrket med minimalistisk præcision ud fra et større, holistisk helhedssyn med jorden og biodiversiten i centrum. Det kan biodiversiteten lide, det kan druerne lide, og dét fremgår i allerhøjeste grad også af vinen, som vi derfor heller ikke selv afstår fra at kunne lide.

Vinificering

I kælderen benytter Christine og David åbne gæringstanke til vinificeringen af de delvis hele klaser, som omgæres spontant af druernes og luftens egen vilde gær.

Den unge vin modnes herefter et lille år på neutrale egetræsfade (futs de chène) og dernæst op til 6 måneder i ståltanke. Under hele processen benyttes lidt eller intet SO2 (sulfitter); kun inden den hældes på flaske tilsættes lidt SO2 for at undgå utilsigtede andengæringer i flasken og i stedet ruste den til et potentielt langt og skønt liv.

Aroma og smag

I de første år efter aftapning fremstår vinen smukt granatrød i glasset, som sender flatterende aromaer af jordbær, blåbærmarmelade, bagte krydderier, friske svampe og grønt fra skovbunden ud i æteren.

På tungen er vinen livlig og rank i en relativt umiddelbar, floral og grønlig stil, der under overfladen gemmer på mere end ved første øjekast. Tanninerne er fine, frugtsyren frisk og smagen frugtig og ren med fine, urtede undertoner, der giver vinen karaktér og desuden er oplagte i gastronomiske sammenhænge.

Serveringsforslag

Rèves de Gabruel er således et godt valg til både vegetariske retter (squash, aubergine, bønner, svampe...), der har fået opkoncentreret noget smag på panden (stegeflade) eller i gryden. Servér den også til charcuterie og ost eller endelig til bacon-svøbt kyllingebryst med pasta og massevis af krydderurter. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Coudurier Jung Les Reves de Gabriel Rouge
Din bedømmelse