2023

Dog Point Sauvignon Blanc (ØKO)

Mineralsk og super ekspressiv Sauvignon Blanc og et kompetent bud på, hvorfor Dog Point i dag regnes blandt New Zealands mest ikoniske vinhuse!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 219,00  DKK
 • Køb 12 og spar 219,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 249,00  DKK  11% pr. stk.
1 stk.
280,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6172.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Dog Point Sauvignon Blanc

Dog Point Sauvignon Blanc rummer al den storhed og ekspressivitet, der har sat Newzealandsk Sauvignon Blanc på kortet, og dog er den på alle måder helt sin egen.

Således arbejder de hos Dog Point med et udbytte på under halvdelen af, hvad der er normalt i området. Alt er dyrket med respekt for natur og miljø, hvilket især i Marlborough er en sjældenhed, og dét er alt sammen definerende for den færdige vin, hvor finesse, tekstur og kompleksitet er prioriteres over den superintense MEN i vores øjne også ofte lidt for enstrengede aroma, som kan opstå i en del New Zealand Sauvignon Blanc...

Men altså ikke her. Ikke hos Dog Point!

Vinificering

Dog Point Sauvignon Blanc stammer fra otte af vinhusets marker, der alle befinder sig i Marlborough-subregionen Wairau Valley. De hele klaser omgående presses, inden mosten køles ned i store rustfri ståltanke og i denne tilstand hviler et par dage inden gæring. I en del af tankene bruges druernes egen, vilde gær, der bedst afspejler den jord og det terroir, der er unikt for Dog Points druer. I andre tanke tilsættes gær til andre, som derfor styres i nøjagtig den aromatiske retning, Matt Sutherland og hans team ønsker.

Vinen lagrer dernæst 4 måneder i tankene, inden den aftappes. Ung og frisk, med andre ord. Og det er sådan, denne type Sauvignon Blanc gør sig allerbedst:

Aroma og smag

Konkret kommer dette til udtryk i en flot og kompleks aroma med forfinede nuancer af bl.a. blomster, guava, tomatstilk, stikkelsbær, grape, citronskal, lime og flint.

Smagsoplevelsen er slank, rank, kraftfuld og dirrende med mineralsk og kølig frugt, der afsluttes med urter samt citrusfrugt i den lange og evigt friske eftersmag, der fylder dig op med glæde såvel som med fornyet tørst efter mere...

Serveringsforslag

Som du nok kan læse på beskrivelsen ovenfor, smager Dog Point Sauvignon Blanc i sig selv skønt. Derudover er den imidlertid også et fornemt bekendtskab til f.eks. sushi, grønne asparges, fisk/skaldyr, blinis med stenbiderrogn ellers slet og ret som hyggevin.

Vi skylder nu kun at tilføje, at selvom den er skøn og skabt til at blive drukket ung, har den også et usædvanligt lagringspotentiale. To gange har vi selv smagt en 10 år gammel årgang, og begge med omtrent det samme resultat: Stadig imponerende frisk, knap så tropisk, mere cremet eller ganske enkelt som stor, mineralsk Sancerre!

Vi anbefaler at nyde den ved 7-10 grader. 


Anmeldelser og point

 

Årgang 2022:

93 point - James Suckling, september 2022

"Nettles, thyme, green apples and grapefruit on the nose. Medium-bodied, sharp and clean cut with a refreshing core of citrus and green fruit. Vivid. From organically grown grapes. Drink now. Screw cap."


92 point - Wine Spectator

"Intriguing and aromatic, this has a singed note to the up-front peach, honeysuckle and jasmine flavors, but the lush core is pure melon, apricot and lemon curd on a fleshy frame. Finishes with candied ginger, marmalade and spice, with fresh vibrant acidity."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Dog Point Sauvignon Blanc (ØKO)
Din bedømmelse