2023

Domaine des Rabichattes Pouilly-Fume Les Chants de Cri

Supersprød og mineralsk enkeltmarks-Poully-Fumé, der hører til i den slanke ende men giver masser af liv og energi på tungen – helt som det hører sig til for Sauvignon Blanc fra denne popuære adresse.

4,1 - Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 186,00  DKK
 • Køb 12 og spar 186,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 208,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
238,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4640.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Domaine des Rabichattes 'Les Chants de Cri'

Les Chants des Cri hedder vinmarken bag denne sprøde Puilly-Fumé på 100% Sauvignon Blanc. De snart 30 år gamle stokke fordeler sig her over 10 hektar, der i undergrunden har domainets højeste koncentration af kalksten og dermed giver en vin med en endnu mere porøs og sprælsk syrestruktur, end du finder i den lidt billigere 'Les Loges'.

Vinificering

Druerne er høstet i hånden og fra marken omgående fragtet til kælderen, hvor mosten efter en let presning har gennemført en temperaturstyret vildgæring ved 15-16 grader i rustfri ståltanke. Her er vinen efterfølgende blevet liggende sur-lie sammen med gærresterne, som medfører en lidt større struktur og kompleksitet bag det mere sarte og frugtbårne ydre.  

Aroma og smag

Med sin lyse farveintensitet leverer den færdige vin aromaer af gule æbler, litchi, lime og en snert af stikkelsbær fra glasset. På tungen mærkes den letbenet, rank og livlig med en fokuseret renhed og en citrusdrevet, prikkende eftersmag - igen super ærlig som var druerne presset direkte ned i glasset.

Serveringsforslag

Alt i alt en ren og sprød signatur-Pouilly-Fumé til terrassen eller til diverse forretter og frokoster året rundt. Nyd den f.eks. til fiskeplatter, hvor rejer, fiskefrikadeller og koldrøget laks får lov at folde sig ud, og servér den ved 8-10 grader!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaine des Rabichattes Pouilly-Fume Les Chants de Cri
Din bedømmelse