2023

Domaine des Rabichattes Pouilly-Fume Les Loges

Supersprød og mineralsk Pouilly-Fumé, der hører til i den slanke ende men giver masser af liv og energi på tungen – helt som det hører sig til for Sauvignon Blanc fra denne populære adresse i Loire.

4,1 - Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 185,00  DKK
 • Køb 12 og spar 185,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 195,00  DKK  19% pr. stk.
1 stk.
240,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4641.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Domaine des Rabichattes Pouilly-Fumé 'Les Loges'

Brødrene Fabrice og Vincent Grebet er ynste generation af vignerons i dette 150 år gamle familie-domaine, som siden 2010 er gået 'all in' på at afskaffe brugen af kemiske sprøjtemidler og fra 2023 er gået hele vejen mod økologi. Således også denne Pouilly-Fumé på 100% Sauvignon Blanc, der kommer fra 30 små, gamle parceller i Rabichattes' varetægt.

Vinificering

Med ønsket om en så elegant og frugtbaseret aromaprofil som muligt er vinen gæret ved 15-16 grader, og først mod slutningen er temperaturen hævet til 20 grader for opnåelse lidt større fylde. Lidt tilføjelse af krop og kompleksitet er desuden opnået ved efterfølgende at lagre vinen sur-lie, altså på de fra gæringen afdøde gærrester med jævnlig omrøring. Hele processen er foregået på ståltanke, og udtrykket i den færdige vin opleves derfor stadig saftigt og sprødt.

Aroma og smag

I glasset optræder vinen klart med en lys, let gylden farvenuance og byder derfra på sutbil aromatisk elegance af gule litchi-frugter, æbler, citrus, rosenblade og en snert af tørret græs. Dertil kommer oplevelsen på tungen, som er behagelig til den mediumkraftige side med en rank, levende, ja sågar sitrende syre og en mediumlang, velafstemt eftersmag.

Serveringsforslag

Alt i alt en herlig Pouilly-Fumé, som altid kan lysne dit sind og selvsagt er oplagt på terrassen på en solskinsdag. Skulle nogle jomfruhummere med citron og persille eller måske en dampet rødspætte med asparges eller kapers snige sig med derud, skal de dog også være helt og aldeles velkomne!

Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader inden for 3-4 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaine des Rabichattes Pouilly-Fume Les Loges
Din bedømmelse