2021

Domaine de la Madone Bourgogne Blanc

100% Bourgogne Chardonnay fra Beaujolais - ja, du læste rigtigt - og på facaden fremstår denne dejligt prissatte vin dermed både umiddelbar, sprød og frugtig. Men bagved gemmer der sig mere, end du lige tror...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
250,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4456.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Domaine de la Madone Bourgogne Blanc

Denne Bourgogne Blanc fra Domaine de la Madone på 100% Chardonnay er i praksis lidt af en sjældenhed, idet den stammer fra det sydligste syd nede i Beaujolais - du ved, dér hvor man jo normalt har rigeligt at se til med at imødekomme forbrugernes tørst efter lys og saftig Gamay.

I dette tilfælde står den dog på hvidvin på Chardonnay-druen, og selvom du antageligt har lært, at syd er varmere end nord, er dette ikke altid så entydigt: Vinmarkerne fra La Madone hviler nemlig på bakker højt over havets overflade, hvilket resulterer i køligere nætter end længere oppe i Bourgogne og dermed giver en vin med både kompleksitet og en markeret frugtsyre, som du kan læse om længere nede.

Vinificering

Druernes kvalitet er dog ikke alt: La Madone Chardonnay er i vinhuset presset og så delt i to, hvis man kan sige det sådan:

Halvdelen gæres og lagres i gamle egetræsfade, hvor de små mængder af indtrængende luft er med til at afrunde og udvikle vinen i en retning af det mere komplekse. Den anden halvdel af vinen vinificeres derimod i ståltanke, hvor intet kan forstyrre den friske og autentiske frugtudvikling og den ranke, saftige smag.

Aroma og smag

På den måde udvikler La Madone sig til en afbalanceret og - på overfladen - umiddelbar vin med friske, sprøde citrusnoter, pære og mineralitet. Under overfladen rummer den dog mere end som så, når de let ristede og cremede associationer fra fadlagringen begynder at røre på sig.

Smagen er hverken intens, udpræget fed eller for den sags skyld ranglet. Til gengæld er den dejligt velbalanceret og et rigtig fint køb for dig, der vil have en Bourgogne, du kan nyde til hverdag uden at bringe pengepung og smagsløg ud af fatning.

Serveringsforslag

Vinen er således oplagt at nyde afkølet på terrassen, mens du laver mad samt - eksempelvis - til smørrebrødsfrokosten, når tallerkenen pryddes af fiskefilet, rejer og hønsesalat.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaine de la Madone Bourgogne Blanc
Din bedømmelse