- 2021Caprili Rosso di Toscana 'Ilex'1 stk.140,00 DKK Fra 109,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.119,00 DKK Spar 15%
- 12 fl. pr. stk.109,00 DKK Spar 22%
- 2022Caprili Rosso Toscana Ilex1 stk.140,00 DKK Fra 109,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.119,00 DKK Spar 15%
- 12 fl. pr. stk.109,00 DKK Spar 22%
- 2022Il Borro 'Borrorosa' Toscana Rosé (ØKO)1 stk.220,00 DKK Fra 170,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.190,00 DKK Spar 14%
- 12 fl. pr. stk.170,00 DKK Spar 23%
- 2021Caprili Rosso di Montalcino1 stk.239,00 DKK Fra 189,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.209,00 DKK Spar 13%
- 12 fl. pr. stk.189,00 DKK Spar 21%
- 2018Il Borro Pian di Nova Syrah/Sangiovese (ØKO)1 stk.258,00 DKK Fra 199,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.225,75 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.199,00 DKK Spar 23%
- 2019Il Palagio Chianti Classico di Panzano (øko)1 stk.258,00 DKK Fra 199,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.225,75 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.199,00 DKK Spar 23%
- 2019Il Borro Pian di Nova Syrah/Sangiovese (ØKO)1 stk.258,00 DKK Fra 199,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.225,75 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.199,00 DKK Spar 23%
- 2021Tenuta di Ghizzano 'Il Ghizzano' Rosso (ØKO/BIO)1 stk.259,00 DKK Fra 199,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.225,00 DKK Spar 13%
- 12 fl. pr. stk.199,00 DKK Spar 23%
- 2015Il Palagio Chianti Classico Riserva (øko)1 stk.338,00 DKK Fra 265,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.295,75 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.265,00 DKK Spar 22%
- 2018Tenuta di Ghizzano Veneroso Terre di Pisa (ØKO/BIO)1 stk.359,00 DKK Fra 279,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.315,00 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.279,00 DKK Spar 22%
- 2018Caprili Brunello di Montalcino1 stk.539,00 DKK Fra 419,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.469,00 DKK Spar 13%
- 12 fl. pr. stk.419,00 DKK Spar 22%
- 2015Il Palagio Chianti Le Bambole Chianti Classico Gran Selezione (øko)1 stk.700,00 DKK Fra 546,88 DKK
- 6 fl. pr. stk.612,50 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.546,88 DKK Spar 22%
- 2017Caprili Brunello Montalcino Magnum1 stk.1.198,00 DKK Fra 935,00 DKK
- 6 fl. pr. stk.1.049,00 DKK Spar 12%
- 12 fl. pr. stk.935,00 DKK Spar 22%
Sangiovese - udbredelse, oprindelse og smag
Her dyrkes Sangiovese
Har man sagt Sangiovese, må man i første omgang også sige Toscana - hjemstedet for romantiske byer som Firenze, Pisa og Lucca samt altså Italiens berømte vindistrikter; Chianti (Classico), Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano. I disse regioner er Sangiovese den ædleste druesorter, og den danner rygraden i mange berømte vine såvel i historisk som i nutidig målestok.
Når det er sagt, dyrkes Sangiovese også i stort set alle andre regioner i Italien, hvilket er temmelig unikt for et land, hvor hver region har sine druer og sin kulturelle arv, der i hvert fald ikke skal forveksles med naboernes. Størst udbredelse har Sangiovese således Umbria og Marche, mens den er sjælden længst mod nord og syd.
Derudover findes der både i Californien, Australien og de fleste andre oversøiske vinlande producenter, der eksperimenterer med Sangiovese. Det meste sælges og nydes lokalt, men der er undtagelser derude, som både er til at få fat på og som også smager godt.
Slægtninge fra nær og fjern
En af de Sangiovese-druens nærmeste slægtninge druesorten Mammolo, der ligesom Sangiovese bruges til at producere rødvin i Toscana.
Druen er endvidere relateret til Colorino og langt ude sågar også Cabernet Franc samt Canaiolo, der er blandt af de sekundære druesorter i Chianti-området.
Sådan smager Sangiovese
Sangiovese dyrkes i mange terroirs og optræder dermed i lige så mange stilarter og prislejer, hvilket gør det vanskeligt at generalisere hvad angår smag og struktur. Hvis man alligevel skal prøve, er vinene på Sangiovese typisk tørre og strukturerede med en medium til høj smagsintensitet, mærkbare tanniner og en mediumhøj syre. Dens aroma og smag kendetegnes ved noter af røde bær, krydderier og tørre blomster samt variabel indflydelse fra fad og lagringstid, der medføre en enormt dybde og smagsintenset.
...og det skal du servere den til
Som hovedregel er vin på Sangiovese ekstremt alsidige og dermed også vedvalgte til en række forskellige italienske retter, herunder pasta, pizza, oksekød og lam. Vinene er også en fremragende ledsager til middage med venner eller familie, eller til en eksklusiv begivenhed.