Viognier

Viognier er en klassisk fransk drue som dog ofte står i skyggen af den mere kommercielle Chardonnay. Viognier giver kraftige vine, ofte "full body" og eksotisk med noter af fersken, pære og lav syre som klassiske karaktertegn. En del producenter høster derfor lidt tidligere, for at få lidt syre i vinen.

 

Prøv en anderledes topvin som går lidt under radaren, i stedet for chardonnay. Man skal ikke kimse af god viognier. Det er en fantastisk madvin og går rigtig godt til torsk, laks, fjærkræ og svinekød.

Vis som Gitter Liste

10 produkter

pr. side

Viognier har fedme og frugt som Chardonnay, men også noget herligt blomstret. Viognier er på mange måder en drue som er gået lidt under radaren for mange selvom den har utrolig meget at byde på. Vi kender den bedste fra Rhone dalen i det nordlige Frankrig hvor den som selvstændig drue står for nogle fantastiske vine i Condrieu og Chateau Grillet men også indgår som blend i nogle af verdens største vine fra Cote Rotie, selvom Syrah tager det meste af æren.

Viognier er en aromatisk grøn drue som byder på en nærmest eksotisk og krydret frugt og lav syre. Den har en naturlig fedme som gør den til den perfekte mad vin, og ofte bliver den vinificeret med meget lave doser af fad eller slet ingen.

Prøv den med en cremet suppe på artiskokker eller lyngrillet tun med eksotisk salat med mango og fersken.