2021

Duclaux Condrieu Les Caillets

Eneste hvidvin Benjamin og David Duclaux laver på Viognier-druer fra naboregionen Condrieu:

En fed og "honning"-fyldt Viognier med kraft og kompleksitet, der holdes oppe af den nydeligt balancerende syre og ru struktur.

Dette er et lækkert alternativ til Meursault, når der skal fisk og cremet sauce på bordet - og i maven.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 485,00  DKK
 • Køb 12 og spar 485,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 539,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
619,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4250.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Brødrene Duclaux holder til i Côte Rôtie men laver desuden denne ærke-klassiske Viognier fra nabokommunen Condrieu.
Som alle elskere af Viognier ved, er denne eksklusive drue dog en vanskelig størrelse. Derfor gør Benjamin og David det helt rigtigt i at høste
det første parti druer, mens de endnu er umodne og har en frisk syre for til gengæld at vente med de sidste indtil den intenst florale og fersken-frugtede aroma har nået sit volumiøse klimaks.

Ud fra denne logik lander vinen fortsat i den kraftige, fedmefyldte og aromatiske ende uden at tabe balancen, og tak da for det:
I næsen spiller den færdige vin således på de helt store strenge med sin kraftfulde og sødligt lokkende duft af alt fra citrusblomster, honning og abrikosmarmelade til friske ferskner og liflige krydderier. På tungen fortsætter oplevelsen med uforstyrret kraft i en stor fyldighed og smør-agtig cremet struktur, der imidlertid bakkes op af en lige akkurat tilstrækkelig frugtsyre til at oplevelsen ikke bliver tung og fjendtlig.

Duclaux' Condrieu er ikke for sjov - heller ikke, når der skal mad på bordet. Til det store ostebord med ged, brie og blåskimmel rammer den til gengæld hovedet på sømmet. Prøv den desuden til honningglaceret laks eller måske endda tropisk klingende thai-retter, og servér den ved 8-10 grader inden for dens første 5 leveår.

92 point - Robert Parker Wine Advocate, maj 2021
"The 2019 Condrieu Les Caillets is produced from purchased grapes, but it's a lovely wine nonetheless, striking a fine balance between Viognier's early-picked, fresh floral notes and later-picked apricots and weight. Medium to full-bodied, it's round and richly textural in the mouth, yet never heavy or oily, with hints of refreshing citrus, white pepper and silky tannins on the finish. Drink it over the next 3-4 years."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Duclaux Condrieu Les Caillets
Din bedømmelse