2018

Duclaux Cote Rotie La Germine

På lager

Komplekst floral og sødligt krydret Côte Rôtie Syrah med masser af kant og hvad der hører sig til i stor rødvin fra en af Frankrigs fornemste adresser!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 467,00 DKK
 • Køb 12 og spar 467,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 479,00 DKK  20% pr. stk.
1 stk.
598,00 DKK

Om Domaine Duclaux Côte Rôtie la Germine

Det starter RET flot for brødrene Benjamin og David Duclaux med denne blomstrede, mørkfrugtede og krydrede Côte Rôtie cuvée, der er lavet på 97% Syrah og 3% Viognier fra fem marker, de navnkundige Coteau de Tupin, Tupin, Collet, Maison-Rouge og coteau de Bassenon.

Dyrkning og vinificering

Vinen er lagret på franske egetræsfade - heraf 15% nye - men derudover tegnes smagen af hårdt arbejde i markerne, hvor Duclaux' udvalgte kloner af Syrah stiller høje krav til beskæring og gentagende høst som kompensation for deres ujævne modningstider.
Det giver i sagens natur flere udfordringer end med andre varianter af Syrah, men når de imødekommes, er resultatet ifølge Duclaux-brødene alle anstrengelserne værd. Beviset har vi her:

Aroma og smag

Allerede ved første snif gør La Germine opmærksom på sig selv gennem koncentrerede noter af violer, blåbær og alskens røde bær fra skoven foruden et pift lakrids, peber og sågar vanilje fra fadlagringen.
Smagen følger op med høj intensitet og en rank krop, der i tillæg forenes med en saftig og smidig eftersmag båret af faste og endnu unge men langt fra umodne tanniner, der hurtigt temmes i selskab med proteinrig mad.

Serveringsforslag

La Germine er - sagt med andre ord - en pragtfuld entrébillet til Côte Rôtie og en lækker vin til eksempelvis vildt og svampe, både fra grill eller i intense simreretter med dertilhørende rodfrugter og krydderurter.

Vi anbefaler at nyde den ved 16-18 grader - helst når den har rundet fem leveår. Inden for dens første 10 år anbefaler vi i alle tilfælde at dekantere den i en times tid inden servering.

Anmeldelser og point

93 point - Robert Parker Wine Advocate, maj 2021
"Amazing florals dominate the nose of the 2018 Cote Rotie La Germine. Violets and peach blossoms join hints of licorice and blueberries, while the medium-bodied palate is supremely silky and charming. The finish does show a hint of cedar, but there's a lot to like here, even for purists, as it fades gently away on waves of supple tannins."

Specifikationer
 1. Type
  Type
 2. Varenr.
  Varenr.
  4251.2018
 3. Land
  Land
 4. Område
  Område
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Duclaux Cote Rotie La Germine
Din bedømmelse