2020

Duclaux Côte Rôtie La Germine

Komplekst floral og sødligt krydret Côte Rôtie Syrah med masser af kant og hvad der hører sig til i stor rødvin fra en af Frankrigs fornemste adresser!

93 point - Jyllands-Posten - "Côte-rotie i en sexet, saftig stil.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 549,00  DKK
 • Køb 12 og spar 549,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 610,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
699,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4251.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Kraftig & fyldig

Om Domaine Duclaux Côte Rôtie la Germine

Det starter RET flot for brødrene Benjamin og David Duclaux med denne blomstrede, mørkfrugtede og krydrede Côte Rôtie cuvée, der er lavet på 97% Syrah og 3% Viognier fra fem marker, de navnkundige Coteau de Tupin, Tupin, Collet, Maison-Rouge og coteau de Bassenon.

Dyrkning og vinificering

Vinen er lagret på franske egetræsfade - heraf 15% nye - men derudover tegnes smagen af hårdt arbejde i markerne, hvor Duclaux' udvalgte kloner af Syrah stiller høje krav til beskæring og gentagende høst som kompensation for deres ujævne modningstider.
Det giver i sagens natur flere udfordringer end med andre varianter af Syrah, men når de imødekommes, er resultatet ifølge Duclaux-brødene alle anstrengelserne værd. Beviset har vi her:

Aroma og smag

Allerede ved første snif gør La Germine opmærksom på sig selv gennem koncentrerede noter af violer, blåbær og alskens røde bær fra skoven foruden et pift lakrids, peber og sågar vanilje fra fadlagringen.
Smagen følger op med høj intensitet og en rank krop, der i tillæg forenes med en saftig og smidig eftersmag båret af faste og endnu unge men langt fra umodne tanniner, der hurtigt temmes i selskab med proteinrig mad.

Serveringsforslag

La Germine er - sagt med andre ord - en pragtfuld entrébillet til Côte Rôtie og en lækker vin til eksempelvis vildt og svampe, både fra grill eller i intense simreretter med dertilhørende rodfrugter og krydderurter.

Vi anbefaler at nyde den ved 16-18 grader - helst når den har rundet fem leveår. Inden for dens første 10 år anbefaler vi i alle tilfælde at dekantere den i en times tid inden servering.

Anmeldelser og point

93 point - Jyllands-Posten, okt 2023

"Côte-rotie i en sexet, saftig stil. Masser af cool syrah-karakter, uden at det bliver for stramt eller stilket på nogen måde. Her er også en smule viognier i spil, som jeg bilder mig ind giver et floralt pift til brombærrene og den velkalibrerede fadkrydderi. Her er også plads til lakridsede, pebrede nuancer samt hindbær, spegepølse, mokka og pebermynte. Allerede åben og tilgængelig nu. Kompakt og tæt i smagen, masser af lækker, velmodnet frugt, virkelig god længde. 93 point."

 

91-93 point - Robert Parker's Wine Advocate, januar 2022
"The 2020 Cote Rotie La Germine—assembled from various barrels—offers up a harmonious blend of red raspberries and black olives on the nose. Medium to full-bodied, it's silky textured and long, with just a hint of dark chocolate on the lingering finish. It nicely captures the brothers' preference for soft, elegant wines."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Duclaux Côte Rôtie La Germine
Din bedømmelse