Om Domaine Duclaux Côte Rôtie la Germine
Det starter RET flot for brødrene Benjamin og David Duclaux med denne blomstrede, mørkfrugtede og krydrede Côte Rôtie cuvée, der er lavet på 97% Syrah og 3% Viognier fra fem marker, de navnkundige Coteau de Tupin, Tupin, Collet, Maison-Rouge og coteau de Bassenon.
Dyrkning og vinificering
Vinen er lagret på franske egetræsfade - heraf 15% nye - men derudover tegnes smagen af hårdt arbejde i markerne, hvor Duclaux' udvalgte kloner af Syrah stiller høje krav til beskæring og gentagende høst som kompensation for deres ujævne modningstider.
Det giver i sagens natur flere udfordringer end med andre varianter af Syrah, men når de imødekommes, er resultatet ifølge Duclaux-brødene alle anstrengelserne værd. Beviset har vi her:
Aroma og smag
Allerede ved første snif gør La Germine opmærksom på sig selv gennem koncentrerede noter af violer, blåbær og alskens røde bær fra skoven foruden et pift lakrids, peber og sågar vanilje fra fadlagringen.
Smagen følger op med høj intensitet og en rank krop, der i tillæg forenes med en saftig og smidig eftersmag båret af faste og endnu unge men langt fra umodne tanniner, der hurtigt temmes i selskab med proteinrig mad.
Serveringsforslag
La Germine er - sagt med andre ord - en pragtfuld entrébillet til Côte Rôtie og en lækker vin til eksempelvis vildt og svampe, både fra grill eller i intense simreretter med dertilhørende rodfrugter og krydderurter.
Vi anbefaler at nyde den ved 16-18 grader - helst når den har rundet fem leveår. Inden for dens første 10 år anbefaler vi i alle tilfælde at dekantere den i en times tid inden servering.
Anmeldelser og point
91-93 point - Robert Parker's Wine Advocate, januar 2022
"The 2020 Cote Rotie La Germine—assembled from various barrels—offers up a harmonious blend of red raspberries and black olives on the nose. Medium to full-bodied, it's silky textured and long, with just a hint of dark chocolate on the lingering finish. It nicely captures the brothers' preference for soft, elegant wines."