Om Domaine Duclaux Côte Rôtie Maison Rouge
Den ekstremt stejle, nærmest ufremkommelige Maison Rouge er formentlig den bedste og afgjort den mest berømte Lieu-Dit (enkeltmark) i Côte Rôtie. Det forpligter, og Duclaux skuffer ikke med denne 100% Syrah fra gamle vinstokke!
Aroma og smag
I næsen har denne vin alt, hvad man forventer og også lidt til i det imponerende spektrum, hvor friske violer og ferskenblomster møder vanedannende bær-aromaer à la blåbær, jordbær og brombær samt et strejf hængt kød og varme, sødmefulde krydderier at slutte af på.
Dog er det på tungen, bukkene skilles fra fårene: Smagen er således helt ekstremt silkeblød, dyb som Stillehavet og dog med en liflighed og elegance sjældent set og endnu sjældnere overgået.
Serveringsforslag
Servér denne vin til de bedste udskæringer fra vildtsæsonens fangster, og hold hverken igen med de stegte Karl Johan-svampe, morkler eller for den sags skyld trøfler, når menuen skal afstemmes.
Åbn gerne vinen et par timer i forvejen (husk at hælde den på karaffel), og servér den da ved omkring de 16 grader.
Velbekomme!
Anmeldelser og point
96 point - Robert Parker Wine Advocate, maj 2021
"From arguably the most famous lieu-dit in the southern portion of the appellation, the Duclaux brothers' 2018 Cote Rotie Maison Rouge is a showstopper. Scents of violets, stone fruit, anise-like spice and mixed berries combine to create a complex nose, while the medium to full-bodied palate is concentrated yet supremely silky, smooth and charming, ending long and elegant. It's a superb example of the generally softer, more elegant style found around Tupin et Semons."