2020

Duclaux Côte Rôtie Maison Rouge

Sublim og raffineret enkeltmarks-Syrah med dyb kant af personlighed fra den berømte 'lieu-dit' Maison Rouge' i Côte Rôtie!

5 stjerner - Berlingske "Duclaux’ stil er udpræget burgundisk"

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 769,00  DKK
 • Køb 12 og spar 769,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 855,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
979,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4255.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Kraftig & fyldig

Om Domaine Duclaux Côte Rôtie Maison Rouge

Den ekstremt stejle, nærmest ufremkommelige Maison Rouge er formentlig den bedste og afgjort den mest berømte Lieu-Dit (enkeltmark) i Côte Rôtie. Det forpligter, og Duclaux skuffer ikke med denne koncentrerede, kødfulde og dog velpolerede 100-procents-Syrah, der stammer fra 1,5 hektar gamle, knudrede vinstokke med et altid lavt høstudbytte - til gengæld af himmelsvævende kvalitet.

Høst og vinificering

Vi ville gerne se den maskine, der kan klatre op på bjergskråninger som disse for at få druerne i hus. Indtil da er der ikke meget at sige til, at hver en drueklase er høstet med selektiv håndkraft af Duclaux-brødrene selv og deres team, som dermed er i stand til at frasortere enhver klase og sågar drue, der ikke møder deres trenge kvalitetskrav.

I kælderen anvendes ca. 20% hele klaser i gæringstankene, hvorefter vinen lagres 20 måneder i franske egetræsfade. Andelen af nye fade ligger på omkring de 40%, men den præcise mængde varierer fra årgang til årgang og afgøres ved at smage, diskutere og smage igen, ganske som i alle andre aspekter af vinproduktionen, når Duclaux-brødrene skal træffe en vigtig beslutning.

Vinen er i øvrigt ufiltreret, og der tilføjes kun lidt sulfitter én gang i løbet af hele processen, nemlig til allersidst, inden den hældes på flaske.

Aroma og smag

I næsen har Maison Rouge dermed alt, hvad vi som Nordrhône-fanatikere måtte ønske os, og også lidt til i det imponerende spektrum, hvor friske violer og ferskenblomster møder vanedannende bær-aromaer à la blåbær, brombær og hindbær foruden de Syrah-typiske strejf hængt kød, knust peber og varme, bagte krydderier at slutte af på.

Dog er det på tungen, bukkene skilles fra fårene: Smagen er således helt ekstremt silkeblød, dyb som Stillehavet og dog med en liflighed og elegance sjældent set og endnu sjældnere overgået.

Serveringsforslag

Servér denne vin til de bedste udskæringer fra vildtsæsonens fangster, og hold hverken igen med enebær i marinaden eller med de stegte Karl Johan-svampe, morkler og for den sags skyld trøfler, når menuen skal afstemmes.

Åbn gerne vinen et par timer i forvejen (husk at hælde den på karaffel), og servér den da ved omkring de 16 grader. Allerhelst 5+ år fra høståret og 10-15 år dernæst.

Velbekomme!

Anmeldelser og point

92-95 point - Robert Parker Wine Advocate, januar 2022
"The 2020 Cote Rotie Maison Rouge comes from 1.5 hectares in the gneiss-laden northern portion of the lieu-dit, and includes no Viognier. Purple raspberries and black olives cavort on the nose, framed by subtle notes of baking spices. It's medium to full-bodied, expansive, rich and silky, with a long, elegant finish. It should be drinkable on release, yet cellar well for at least a decade."

5 stjerner - Berlingske
"Duclaux’ stil er udpræget burgundisk med et markant ristet, nærmest glaseret fadpræg. Især Maison Rouge, som er en af Côte-Rôtie mest velanskrevne marker, er lækker og poleret med masser af lakrids"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Duclaux Côte Rôtie Maison Rouge
Din bedømmelse