2022

Eben Sadie Mev. Kirsten

97 point - Robert Parker

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2022

Eben Sadie Mev. Kirsten

Fra 1.049,00  DKK
  • Køb 12 og spar 1.049,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 1.169,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.339,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Hvidvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    8522.2022
  4. Land
    Land
    Sydafrika
  5. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  6. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  7. Primær Drue
    Primær Drue

Mev. Kirsten Chenin Blanc er en vin fra Western Cape, fra en enkelt parcel i Jonkershoek, plantet mellem 1905 og 1920 på granitjord.

Denne Stellenbosch-vin er opkaldt efter ejeren af dens oprindelige vinmark, som blev opdaget i Jonkershoek-dalen af Eben Sadie, der overbeviste fru Kirsten om at dyrke den. Det siges at være den ældste Chenin Blanc i Sydafrika.

De unge vinstokke i denne vinmark modnes omkring to uger tidligere end de gamle vinstokke og høstes først og vinificeres separat. Hele klaser presses i gamle 500-liters tønder for de unge vinstokke, og i en gammel foudre for de gamle vinstokke. Vinen blev omstukket i cirka 12 timer og lagret på bærmen i store vintønder i 12 måneder. To uger før aftapning blev saften overført til kar, hvor omkring 50 mg/liter svovl blev tilsat for at beskytte vinen. Vinen blev derefter dekanteret normalt, indtil den nåede perfekt klarhed, før den blev aftappet uden filtrering.

 

Anmeldelser og point

97 point - Robert Parker's Wine Advocate, december 2023

"Full, fresh and lively in the glass, the 2022 Old Vine Series Mev Kirsten bursts with incredible freshness wrapped in finesse and seductive notes of dusty citrus blossoms. Medium-bodied, the mouthfeel offers considerable weight, a delightful nutty essence and a kiss of phenolic bitterness that gradually glides to a soft, leesy expression. The Mev Kirsten has a certain gravitas that weighs on the palate and hangs through the long, lingering, food-friendly finish. It’s mind-bogglingly delicious and has my head spinning for more. Only 4,500 bottles were produced from whole-bunch-pressed, old-vine Chenin Blanc that rested in old foudre."