2022

Eben Sadie Soldaat

2021 blev Testvinder i Jyllands-postens Sydafrika-smagning, hvor Niels Lillelund mente man nemt kunne få folk til at tro det er Château Rayas i en blindsmagning.

 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 461,00  DKK
 • Køb 12 og spar 461,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 516,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
Tilbudspris 590,00  DKK Regulær pris 619,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Varenr.
  Varenr.
  8519.2022
 3. Land
  Land
 4. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 5. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 6. Primær Drue
  Primær Drue

Soldaat er 100 % Grenache fra en parcel med 55 år gamle vinstokke i højlandet "Piekenierskloof"-regionen, lige ved Swartland-oplandet, der går nordpå til "Citrusdal". Vingården har fået sit navn fra fodsoldaterne (piekeniers), der engang brugte dette område som udkigssted. Deraf navnet Soldaat (Soldat).

Sadies østvendte parcel ligger omkring 780 meter - en af ​​Cape's højeste højder - og jorden er nedbrudt granit. Vinstokkene her er uvandede og stadig på deres egen grundstamme. Eben bemærker, at The Piekenierskloof Pass har positioneret sig solidt som det førende sted for Cape Grenache, med området i stand til at give livlige, parfumerede vine med løftet rød frugt og krydderi samt en jordagtig mineralitet (der minder os om den elegante, parfumerede Garnachas fra Gredos, fx Comando G, og San Martín de Valdeiglesias, i Madrids højland).

Uanset hvad er dette noget helt andet end de tunge, alkoholiske vine, der så ofte er et tema med Grenache. Soldaat er gæret (og hævet) i beton med hele klasser, bortset fra 15%, for at få gang i gæringen.

I år viser vinen tydeligt sit bjerg-terroir

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Eben Sadie Soldaat
Din bedømmelse