- Varenr.8521.2022
- ØkologiskNej
Du har måske hørt om druen Tinta Barocca som er en af de 4-5-6 druetyper, der bruges i Portvin. Ikke desto mindre er Eben Sadies Treinspoor lavet på noget så usædvanligt som 100% Tinta Barocca, der blev plantet tilbage i 1974 og bidrager til fortællingen Sydafrikas unikke mosaik af spændende druesorter.
Vinificering
Treinspoor gæres i vinhuset på 50% hele klaser og lagrer dernæst på neutrale egetræsfade i sådan ca. et år. Vinen hverken klares eller filtreres inden aftapning, der desuden kendetegnes ved en meget lav tilsætning af So2 (sulfitter)
Aroma og smag
Næsen i vinen er dermed ekstremt raffineret. Frugten er både rød og mørk, næsten slikken, men dog ekstremt frisk i sit møde med vanilje, cola, knuste sten og lidt blåbær. Ganen er mediumfyldig med sprøde, finkornede tannin og en veldoseret, mundvandsdrivende syre, der gør enhver smagsnote ekstremt saftig og frisk.
Vinen bliver mere struktureret og fast i eftersmagen, som tilbyder fantastiske detaljer, præcision og fremragende mineralitet.
Serveringsforslag
Eben har selv sammenlignet tidligere årgange med et kryds mellem Nebbiolo og Syrah. Det er til at få øje på, hvor han vil hen med pointen, og vi tillader os i den anledning at tilføje en sjat cool climate Grenache oveni. Dette er under alle omstændigheder en af de vine, der udvider din verden og forandrer din forestilling om en druesort for altid!
Vi foreslår at nyde den til
Anmeldelser og point
96 point - Robert Parker's Wine Advocate, december 2023
"Stately and refined on the nose, the 2022 Old Vine Series Treinspoor expresses dark red fruit with ripe black cherry and spiced plum essences. Medium-bodied and with 13% alcohol, the palate displays elegance and finesse, offering a balanced frame of fine-grained tannins with seductive mineral tension. For those who have never tried this bottling, many elements will be familiar and pleasurable, offering fantastic action with layers of complexity before ending with a long lingering finish that shines with bold tannins. 7,500 bottles were produced from 50% whole-cluster grapes."