2019

El Sequé, Artadi (ØKO)

Siden Artadi 1999 lancerede deres regionale projekt i Alicante har de år for år perfektioneret deres bud på en Monastrell-vin, der i hidtil uhørt grad formår at reflektere over det lokale terroir her i Spaniens sydøst...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 295,00 DKK
 • Køb 12 og spar 295,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 330,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
380,00 DKK
På lager

Om Artadi 'El Sequé'

El Sequé er Artadis vingård og projekt i Alicante-provinsen i regionen Valencia - et område, hvor man traditionelt laver intense og sødmefulde vine på Monastrell-druen tæt på Middelhavet. Imidlertid ligger El Sequé så langt inde i landet (for foden af bjergene), man kan komme uden at forlade regionen, hvilket resulterer i større temperaturudsving og dermed også en rankere, mere syreholdig vin med masser af intensitet.

De ældste vinstokke på El Sequé vokser i en jordbund bestående af kalk, sten og rødt ler. Denne kombination giver sammen med de gamle stokke et lavt udbytte, men det er af sekundær interesse for en producent, der først og fremmest drives af ambitionen om at opfylde og udvide Monastrell-druens og omgivelsernes tidligere alt for undervurderede potentiale.

Vinificering

Som altid, når Artadi står bag, er der således tale om en ren varietalvin - her altså på 100% Monastrell. I kælderen bruges kun det naturligt fremkomne gær, og vinen lagres så 12 måneder i franske egetræsfade. Til sidst aftappes den uden klaring eller filtrering.

Aroma og smag

I glasset udviser vinen kraftig, dyb farveintensitet med et rødviolet skær. Aromaen er dyb med mineralske associationer efterfulgt af en fast, rød og mørk frugt med antydninger af middelhavsurter, mynte, ristede krydderier og mørk chokolade.

På tungen opleves en urkraft af energi og musklar, der opvejes af den opfriskende frugtsyre og flot tæmmede tanniner.

Serveringsforslag

Vinen bør iltes 1-2 timer før servering og kan gemmes til 2025. Nyd den til kraftfulde serveringer fra grillen eller til både flæske steg og and i julesammenhæng.


Anmeldelser og point

93 point - James Suckling, september 2022
"Reductive and flinty at first, then the racy profile of dark berry fruit with tangy spice and herbs come through with a drop of dark chocolate. Fruity on the palate but layered and structured, with impressive amount of fine grained tannins following up. From organically grown grapes. Drink or hold."

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0179.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:El Sequé, Artadi (ØKO)
Din bedømmelse