2019

Castell d'Encús Acusp Pinot Noir

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2019

Castell d'Encús Acusp Pinot Noir

Fra 469,00  DKK
  • Køb 12 og spar 469,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 525,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
599,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    0536.2019
  4. Land
    Land
    Spanien
  5. Område
    Område
    COSTERS DEL SEGRE
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Elegant & let

Som alle Castell d'Encus' vine kommer druerne til Acusp Pinot Noir fra vinmarker i Pyrenæerne, der dyrkes i +1000 meters højde uden sprøjtning eller gødning fra andet end deres egen kompost.

Alt arbejdet i marken foregår således manuelt. Det sammen gælder selvfølgelig for høsten, hvor nænsomme hænder sikrer, at kun de perfekt modnede druer kommer med ned i kælderen. Efter høst er ca. 1/3 af druerne gæret i ståltanke, den anden 1/3 på store, gamle fade og den sidste del udendørs i de gamle stenkar, der blev udhugget i klipperne tilbage i 1200-tallet. Derefter har vinen lagret 11 måneder på franske barriques, heraf 60% nye fade, samt 4 måneder i foudres. Der er brugt minimalt med svovl, og vinen er ikke filtreret før aftapning.

Lige efter flaskens åbning er det første, der møder næsen en duft af nytårskrudt og en beskeden brise af stald. Med lidt luft i glasset svinder disse naturvins-relaterede aromaer ind og lukker op for klare Pinot Noir-toner af jordbær, hindbær, jasminer, lidt jordbund og lidt eg. Tungefornemmelsen er blød og nærmest svævende med en blid men præsent syre og en langlivet eftersmag af rød frugt, jordbund og lakridsrod. Med sin lethed og alligevel mærkbare intensitet er Acusp Pinot Noir et oplagt valg som ledsager til et bredt udvalg af oste, lette kødretter, stegt fisk og grøntsager som det f.eks. kendes fra tapasbordets alsidighed.

Her anbefaler vi at nyde den ved 14-16 grader.