2019

Castell d'Encús Acusp Pinot Noir

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 469,00  DKK
 • Køb 12 og spar 469,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 525,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
599,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0536.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  COSTERS DEL SEGRE
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Som alle Castell d'Encus' vine kommer druerne til Acusp Pinot Noir fra vinmarker i Pyrenæerne, der dyrkes i +1000 meters højde uden sprøjtning eller gødning fra andet end deres egen kompost.

Alt arbejdet i marken foregår således manuelt. Det sammen gælder selvfølgelig for høsten, hvor nænsomme hænder sikrer, at kun de perfekt modnede druer kommer med ned i kælderen. Efter høst er ca. 1/3 af druerne gæret i ståltanke, den anden 1/3 på store, gamle fade og den sidste del udendørs i de gamle stenkar, der blev udhugget i klipperne tilbage i 1200-tallet. Derefter har vinen lagret 11 måneder på franske barriques, heraf 60% nye fade, samt 4 måneder i foudres. Der er brugt minimalt med svovl, og vinen er ikke filtreret før aftapning.

Lige efter flaskens åbning er det første, der møder næsen en duft af nytårskrudt og en beskeden brise af stald. Med lidt luft i glasset svinder disse naturvins-relaterede aromaer ind og lukker op for klare Pinot Noir-toner af jordbær, hindbær, jasminer, lidt jordbund og lidt eg. Tungefornemmelsen er blød og nærmest svævende med en blid men præsent syre og en langlivet eftersmag af rød frugt, jordbund og lakridsrod. Med sin lethed og alligevel mærkbare intensitet er Acusp Pinot Noir et oplagt valg som ledsager til et bredt udvalg af oste, lette kødretter, stegt fisk og grøntsager som det f.eks. kendes fra tapasbordets alsidighed.

Her anbefaler vi at nyde den ved 14-16 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Castell d'Encús Acusp Pinot Noir
Din bedømmelse