2021

Evening Land Seven Springs Chardonnay

Oregon Chardonnayen, der flere gange er blevet sammenlignet med Grand Cru Bourgogne, er nu endnu friskere og mere stilren end nogensinde før!

Tidligere Testvinder i Børsen og Berlingske

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 449,00  DKK
 • Køb 12 og spar 449,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 499,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
580,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7177.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Seven Springs Vineyard i Oregon er blevet sammenlignet med påde Puligny- og Chevalier-Montrachet Grand Cru i Bourgogne, og her - altså i Oregon - hentes sådan ca. 100% af frugten til denne helt vanvittigt vellavede Chardonnay, der med sin mundvandsdrivende mineralske energi og dog fyldigt komponerede krop emmer af eksklusivitet på måder, der stadig udfordrer de gængse forestillingr om amerikansk vin og winemaking!

Vinificering

I marken dyrkes Seven Springs efter biodynamiske principper, hvilket indebærer en lang række af biodiversitetsfremmende initiativer og manuelle tiltag i bytte for sprøjtegift og herbicider.

Efter sortering koldmacerer de hele drueklaser for at udtrække en ekstra grad af smag og tekstur, inden de forsigtigt presses. Derefter vildgæres mosten i gamle franske egetræsfade med efterfølgende lagring i 6 måneder. Denne relativt korte fadlagring sammenlignet med tidligere årgange er et nyt træk fra winemaker-teamet Raj Parr og Sashi Moorman, som på den måde ønsker at holde vinen så frisk og sitrende energisk som overhovedet muligt - uden at der dermed bliver tale om en simpel vin. Så langt fra, endda!

Aroma og smag

Aromaen i Evening Land er fantastisk kompleks bag sin underspillede facade. Efter lidt tid åbner dens aroma for pomelo, limesaft, appelsinskal, ananas, citrongræs og - ej at for glemme - de saftigste æbler, der suppleres saltede hasselnødder, kalk, granit og blomstermark fra dens terroir og lagring.

På tungen er vinen livlig, rank og energisk citrusdrevet trods den fyldige krop med de bløde, cremede hjørner og den lange, harmoniske eftersmag. Snarere end overgjort, varm og smøret Chardonnay-karakter er smagen pakket med netop de saftigste citrusfrugter og udfordrende mineraler i en rank frisk syrestruktur, der får mundvandet til at løbe.

Serveringsforslag

Med denne struktur er Seven Springs også i dén grad en madvin til f.eks. grillet eller stegt fisk og skaldyr, gerne med en intens sauce og et frisk/syrligt element på tallerkenen. Den vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 8-10 år. Når det er sagt, gør den allerede nu et markant væsen af sig - især, hvis du ilter den på karaffel i en halv til en helv time, inden den skal drikkes.

Servér den endelig ikke alt for kold. Vi anbefaler fra 8 og helt op til 11-12 grader!

Anmeldelser og point

93 point - Decanter, februar 2023

"A bracing, breathless streak of lime and lemongrass, this full-bodied but sheer, almost tonic Chardonnay offers a transparency of fruit and glimmering minerality that are invigorating. Matured just six months in neutral barrique, it's beautifully unadorned but has a lasting persistence and vitality."

93 point - Wine Spectator

"Vibrant yet graceful"


17+ point - Jancis Robinson, februar 2023

"Pale lemon in colour. Crushed white florals, yellow apple and pear on the nose. Incredibly youthful. Nicely concentrated on the palate, viscous with a slight glycerol sweetness. Lingering finish. This is far too young, It'll be much better in a year or more. (SCJ)"

 


Evening land imponerede Berlingske: Årgang 2017

6 stjerner fra Berlingske (årg. 2017)

"Bravo Oregon! Det her er verdensklasse! Vidunderlig og let reduktiv næse, hvor man finder indslag af citrus, ananas, et skvis af ristede kaffebønner og et minimalt dryp af afbrændt tændstik. Totalt sexet bourgogne-look-a-like, der forekommer slank og atletisk som en araberhingst. Kridtet og mineralsk med et syrebid, der går direkte i tandhalsene. Enorm intensitet. Bedste oversøiske vin, jeg længe har smagt!"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Evening Land Seven Springs Chardonnay
Din bedømmelse