2019

Evening Land Summum Pinot Noir

Øverst på Evening Lands kvalitetspyramide himler denne Pinot Noir, der har været med til at sætte nye standarder for Oregon-vin som vi kender det.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 1.019,00  DKK
 • Køb 12 og spar 1.019,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.139,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
1.299,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7172.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,1
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Som en form for opsummering af Pinot Noir-druens fineste træk i denne denne kvalitetsgarante del af i Oregon lægger 'Summum' sig helt op i det øverste lag af Evening Lands kvalitetspyramide. Denne formfuldendte og komplette vin kommer således fra den samme store vinmark som flere af deres andre vine, nemlig den økologisk dyrkede Seven Springs Vineyard i Willamette Valley-subregionen 'Eola-Amity Hills'. Visse parceller, rækker og stokke skiller sig imidlertid ud fra mængden for deres ekstraordinære druer, og det er disse druer, Summum er lavet af.

Vinificering

Hos Evening Land arbejdes der nænsomt og patentligt i vinmarken, ikke mindst ved høsttide, hvor druerne bringes ind ved håndkraft ved optimalt modningstidspunkt. Straks hældes størstedelen af de hele klaser ned i nogle store gæringstanke, hvor den vilde gær langsomt begynder sit arbejde med omsætte most til vin. Herefter lagres vinen i op mod halvandet år på franske egetræsfade - heraf en mindre del let toastede nye barriques, der bagerst på scenen bidrager med yderligere længde og kompleksitet. 

Aroma og smag

En fokuseret og sammensat buket trækker dig efter denne proces ind i glasset som sirenesang, der end ikke kan modstås af den, der ønsker det. Næsens harmoni, selv på et så ungt stadium, er utroligt engagerende med lag på lag af friske og konserverede hindbær og skovjordbær og dertil rosenblade, vendt jord, sort the og douglasgrannåle, der blidt oplyses af den subtile påvirkning af de nye barriques.

Vinen skinner absolut på ganen og fortsætter yndefuldt mod en generøs eftersmag: Fyldig og kompleks, kompakt og kniplet, jordet og svævende, for nu at bruge deres vinhusets egne, lidt snørklede men langt fra meningsløse ord, når først man har smagt den.

Serveringsforslag

Summum Pinot Noir er en overbevisende vin fra første dag og både 10 og 15 år frem i tiden. Nyd den ikke mindst til mad - fra grillet svampetoast med revet trøffel til coq-au-vin, farseret kalkun eller rosastegt kalv med blandede rodfrugter og endnu engang fristende svampe.

Velbekomme, og glem ikke at nyde vinen - i øvrigt allerhelst ved 14-16 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Evening Land Summum Pinot Noir
Din bedømmelse