- Producent
- Type
- Varenr.7172.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,1
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Som en form for opsummering af Pinot Noir-druens fineste træk i denne denne kvalitetsgarante del af i Oregon lægger 'Summum' sig helt op i det øverste lag af Evening Lands kvalitetspyramide. Denne formfuldendte og komplette vin kommer således fra den samme store vinmark som flere af deres andre vine, nemlig den økologisk dyrkede Seven Springs Vineyard i Willamette Valley-subregionen 'Eola-Amity Hills'. Visse parceller, rækker og stokke skiller sig imidlertid ud fra mængden for deres ekstraordinære druer, og det er disse druer, Summum er lavet af.
Vinificering
Hos Evening Land arbejdes der nænsomt og patentligt i vinmarken, ikke mindst ved høsttide, hvor druerne bringes ind ved håndkraft ved optimalt modningstidspunkt. Straks hældes størstedelen af de hele klaser ned i nogle store gæringstanke, hvor den vilde gær langsomt begynder sit arbejde med omsætte most til vin. Herefter lagres vinen i op mod halvandet år på franske egetræsfade - heraf en mindre del let toastede nye barriques, der bagerst på scenen bidrager med yderligere længde og kompleksitet.
Aroma og smag
En fokuseret og sammensat buket trækker dig efter denne proces ind i glasset som sirenesang, der end ikke kan modstås af den, der ønsker det. Næsens harmoni, selv på et så ungt stadium, er utroligt engagerende med lag på lag af friske og konserverede hindbær og skovjordbær og dertil rosenblade, vendt jord, sort the og douglasgrannåle, der blidt oplyses af den subtile påvirkning af de nye barriques.
Vinen skinner absolut på ganen og fortsætter yndefuldt mod en generøs eftersmag: Fyldig og kompleks, kompakt og kniplet, jordet og svævende, for nu at bruge deres vinhusets egne, lidt snørklede men langt fra meningsløse ord, når først man har smagt den.
Serveringsforslag
Summum Pinot Noir er en overbevisende vin fra første dag og både 10 og 15 år frem i tiden. Nyd den ikke mindst til mad - fra grillet svampetoast med revet trøffel til coq-au-vin, farseret kalkun eller rosastegt kalv med blandede rodfrugter og endnu engang fristende svampe.
Velbekomme, og glem ikke at nyde vinen - i øvrigt allerhelst ved 14-16 grader.