2022

Fabien Coche Bourgogne Rouge Cote d'Or

Prøv den store "intro-vin" fra den lille producent: Fabien Coche Bourgogne Rouge kommer med en autencitet og en renhed, der normalt først introduceres med de dyrere Village-vine.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 329,00  DKK
 • Køb 12 og spar 329,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 365,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
419,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4055.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Lige-på-og-hård med sit røde dask af forførende friske røde bær, sin sitrende frugtsyre og sin ærkesaftig figur. Ca. sådan kan denne Bourgogne Rouge opsummeres - en dejlig og personlig vin på 100% Pinot Noir, der i altovervejende grad kommer fra marker i det forjættede Côte d’Or.

Vinificering

Vinen er gæret i klassiske åbne gæringstanke og har dernæst lagret på neutrale egetræsfade. En del af disse er små 225-liters barriques, mens en stadig større andel er de større "tonneaux", der giver lidt mindre indflydelse fra fadet. I sidste ende træder vinen også ærligere, mere egenrådigt frem, ganske som den talentfulde Fabien ønsker det.

Aroma og smag

På den måde opstår denne lyse vin med den mørke bagsisde og en slank, rank og atletisk krop.

I næsen er vinen i starten lidt reduktiv, hvilket afgiver våd asfalt, der dog hurtigt aftager og stedet giver plads til en bær-saftig cocktail af røde, dejlige bær tilsat lidt blomstermark, skovbund og sorte oliven.

Smagen er ukompliceret, venlig og alligevel tilfredsstillende - også for mere kræsne ganer som vores: Den er relativt slank, bævrende frisk og samtidig silkeblød, og i den tørre eftersmag kommer den Bourgogne-typiske frugtsødme snigende, hvilket gør den dejligt charmerende for den med tålmodigheden i behold.

Serveringsforslag

Der findes bestemt billigere Bourgogne Rouge end denne, men til gengæld får du med Fabien Coche en autencitet og en renhed, der først introduceres med Village-vinene.

Dette er således en virkelig dejlig entré-billet til Bourgognes til tider uoverskuelige univers, og så egner den sig glimrende som såvel hyggevin/apéritif som til lettere serveringer, herunder oste, charcuteri, fjerkræ, svampe og rodfrugter i alskens afskygninger og oprindelser.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Fabien Coche Bourgogne Rouge Cote d'Or
Din bedømmelse