Markerne hos Ferrer Bobet er Priorat med et kæmpe P - med lag på lag af skifersten (llicorela) fra marker, der i øvrigt aldrig har set skyggen af kunstgødning eller pesticider. I 2013 lavede man så for første gang vin fra markernes unge stokke, og tak for det!"
Som med Ferrer Bobets andre vine sorteres druerne enkeltvis og sikrer dermed en ekstrem renhed, da ingen druer med det mindste rosinpræg kommer med videre i processen. I vinhuset er mosten gæret ved det naturlig gær i store egetræsbeholdere, hvorefter vinen har lagret 12 måneder i let-toastede franske egetræsbarriques (60% nye) af højeste kvalitet. Til sidst aftapning uden filtrering eller klaring, og brugen af SO2 ved flaskning er minimal (total under 50 mg/l).
Aroma og smag
For en vin på unge stokke er duften ganske enkelt fantastisk med både brombær, violer, creme de cassis, urter, grillet kød og tobak. Smagen er essensen af Priorat men på en løftet og frisk måde, der samtidig gør den forunderligt drikkevenlig: Mørk og rød, dyb men frisk flot mineralsk spændstighed samt silkebløde tanniner, der bidrager til vinens cremede tekstur og imponerende dybde.
Serveringsforslag
En fantastisk vin til både grillsæson eller til juleanden, hvor kompositionen af sødme, syre og struktur er lige i skabet. Vi servering ved 14-15 grader af et stort klassisk Bordeaux-glas. Velbekomme og skål!
Anmeldelser og point
97 point - James Suckling, juli 2019
Such purity of ripe blackberries and dark cherries, as well as redder, cherry notes, really makes a striking impression on the nose. The fresh florals and leafy nuances are followed by such pure berries and red plums. The tannins are stunning, so polished and perfectly holding super long and fresh. Wow. Drink or hold.
- TypeRødvin
- Varenr.0339.2016MG
- OmrådePRIORAT
- StørrelseMagnum (1,5L)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej