Mugas og en af Spaniens ypperste rosévine laves på 100% Garnacha fra 70-90 år gamle vinstokke, der dyrkes på et af vinhusets bedste parceller. Efter en kort skalkontakt opnår vinen sit rosenbladsfarvede ydre, og kun free-run-most hældes så videre i de både små og meget store egetræsfade, hvor gæringen finder sted.
Fadgæring er i sig selv sjælden for rosé, og det samme gælder fadlagring. Ikke desto mindre slutter Flor de Muga af med 4 måneders fadlagring på de bundfældne gærrester (sur lie) for dermed at opbygge mere krop og kompleksitet før aftapningen i det tidlige forår. Ved første indånding fyldes næsen med både frugtige elementer af modne jordbær, fersken og appelsinskal fornemt viklet i rosenblade og strøet med kanel.
Mundfornemmelsen er mineralsk og fabelagtigt frisk men i kraft af vinificeringen også forbløffende fyldig og cremet, hvilket ligger langt fra forestillingen om almindelig rosé fra supermarkedet! Flor de Muga er dermed en helt fantastisk ledsager til mere komplekse og fyldige madretter, hvor de fleste andre roséer må overgive sig.
Prøv den f.eks. til sommergrillen, når der kommer majs, barbequemarineret kylling, blandede rodfrugter og frugtige salater på menuen, og servér ved 10-12 grader inden for de næste 4-5 år.
Anmeldelser og point