2021

Flor de Pingus - Peter Sisseck

Peter Sissecks næststørste mesterværk er IKKE en andenvin til Pingus. Den er en FØRSTEVIN lavet på de bedste druer fra dens egne marker, og som fortjener at blive vurderet i sin egen ret.

Bliver den det, er også Flor de Pingus på mange måder helt uforlignelig.

96 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
995,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0416.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Kraftig & fyldig

Om Flor de Pingus - Dominio de Pingus

Velkommen til Peter Sissecks mesterværk nr. 2!

Flor de Pingus bliver nu som før skabt på de sundeste, mest terroir-reflekterende druer fra 25-60 år gamle vinstokke, der står på primært lejede parceller ikke langt fra Sissecks egne to berømte parceller Barrosso og San Cristóbal, der leverer frugten til selveste Pingus.

Flor de Pingus er således ikke en andenvin til Pingus. Den er en førstevin lavet på de bedste druer fra dens egne marker, der dyrkes ud fra samme biodynamiske filosofi som Pingus og dog resulterer i en mere drikkevenlig og umiddelbar vin. Alt er dog som bekendt relativt, og vurderet i sin egen ret er Flor de Pingus stadig kompleks, sofistikeret og på mange måder en helt uforlignelig vin.

Nye druer på gamle flasker

Som noget nyt er Flor de Pingus ikke længere en ren varietalvin. En lille smule Garnacha og en endnu mindre smule af den grønne Viura er nu også en del af processen, der dermed fremelsker lidt blødere tanniner og en sødligere frugtsmag som modpol til den øgede tanniske stringens, der ellers følger af områdets stigende temperaturer. Ligesom alle andre bliver Peter Sisseck således tvunget til at høste tidligere og tidligere for at bevare den naturlige friskhed og energi, og her har den beskedne tilføjelsen af især Garnacha med sit lave tanninindhold og generelle begejstring forvarme vist sig at være et succesfuldt greb.

Vinificering 

Tilbage i vinhuset eksperimenterer Sisseck med en del hele drueklaser blandt de let knuste druer. Parcel for parcel omdannes mosten til vin i 4.000 liters ståltanke udelukkende med hjælp fra druernes egen vilde gær.

Ved endt gæring modnes vinen på en blanding af omkring 20% nye franske fade samt brugte fade fra Pingus. Efter 14 måneder er den endelige cuvée så sammenstukket og tappet på flaske – ganske ufiltrering og med en yderst behersket tilføjelse af stabiliserende sulfitter (SO2).

Aroma og smag

I glasset fører vinen sig frem på smuk, rubinrød facon, der matches af den sofistikerede og håndfaste omend mindre bombastiske aroma end i tidligere årgange. Festen åbnes af saftspændte blommer, friske kirsebær, violer og vilde krydderurter, som igen danser legesygt med de associationer til svampe og skovbund samt de generøse krydderier fra fadene.

På tungen er Flor de Pingus muskuløs og fyldig men aldrig tung: Som på en spansk procession ved påske bæres dansende frem som til rituel musik af en underliggende, næsten sitrende energi af salt og mineralitet. Med deres indflydelse glider tanninerne lydløst ned på de næste rækker, og den forunderligt rendyrkede og saftige Sisseck-magi kan atter stråle. 

Serveringsforslag

I modsætning til Pingus behøver Flor de Pingus ikke at ligge i årevis for, at du med dine dødelige sanser vil kunne begribe den. Når det er sagt, anbefaler vi, at du giver den 3-4 år fra høståret og at du også hælder den på karaffel i 2-3 timer, inden du serverer den - i øvrigt helst ved 15-17 grader.

Vi anbefaler at nyde vinen i selskab med mad, f.eks. grillet lam med masser af hvidløg og rosmarin hvis ikke til kronvildt med vildtsauce og svampe eller til det bedste økologiske oksekød, du kan opdrive.

Anmeldelse og point

96 point - James Suckling, sept 2023

"Dark cherries, ripe but fresh blueberries, slate, violets and a hint of graphite. There is lushness of fruit but it remains fresh and very primary in the middle with powdery tannins and a long, even finish. Has volume and linearity as well. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Flor de Pingus - Peter Sisseck
Din bedømmelse