- Producent
- Type
- Varenr.6708.2018
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent15
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Om Force Majeure Cabernet Sauvignon
Winemaker Todd Alexander får det bedste frem i Cabernet Sauvignon fra Force Majeurs vestligste parceller i Red Mountain, hvor sten af basalt og granit kæmper om pladsen med både aske og grus. Vinstokkene derfra blev plantet i 2003 men giver allerede i deres relativt unge alder meget små druer med en helt fænomenal balance og koncentration, der fortjener at stå alene.
Vinificering
I vinhuset får de derfor kun selskab af samlede 7% Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot til lige at balancere helheden. Først er druerne dog blevet afstilket og gæret i store tanke efterfulgt af 22 måneders modning i 95% nye franske egetræsfade, og det hele er til sidst aftappet uden brug af midler til klaring eller filtrering.
Aroma og smag
Klassisk for fuldmoden, stor Cabernet Sauvignon er der smæk for aroma-skillingen, hvor kraftige solbær, sorte kirsebær, grafit, grønne urter, nykværnet kaffe og cedertræ straks melder sig til at træde frem i lyset.
Smagen er tilsvarende fyldig, intens og på sin vis også smidig, delikat og elegant som kun verdens bedste vine formår. De kraftige tanniner er nu efter nogle år i flasken blevet helt fine, syren er perfekt afstemt, og eftersmagen strækker sig i langrag på den mest kærkomne vis.
Serveringsforslag
Når der skal feinschmeckes på sommergrillen er dette vinen at servere til. Ellers kan man med rette ty til okseculotte eller bøffer serveret med svampe, kartofler og rødvinssauce. Vi anbefaler servering ved 15-17 grader inden for flaskens første 15 leveår.
Blot 250 kasser vin er der produceret af denne vin, og vi er derfor stolte over at være de få udvalgte leverandører i Europa, der får en bid af kagen. Så kom og spis med! =)
Anmeldelser og point
97+ point - Jeb Dunnuck
"The 2018 Cabernet Sauvignon Red Mountain Estate is much more dense, tannic, backward wine compared to the Walla Walla Estate release. Its deep purple/plum color is followed by a masculine bouquet of crushed rocks, tobacco, iodine, and lead pencil. This carries to a full-bodied Red Mountain Cabernet with gorgeous overall balance, ripe yet building tannins, an undeniable sense of minerality, and a blockbuster finish. Possessing a liquid rock-like minerality (it seems to have been filtered through a bed of rocks), it's mostly educational at this young age and deserves 4-5 years of bottle age. It should keep for 2-3 decades in cold cellars. Rating: 97+"
95 point - Wine Spectator
"Impressive for its richness and deep structure, this red screams Red Mountain, offering compelling blackberry, crushed rock and espresso tones that build tension toward firm tannins. Best from 2022 through 2031."