2018

Force Majeure Estate Syrah

"Is this the SQN of Washington?" - The Wine Advocate/Robert Parker

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 779,00  DKK
 • Køb 12 og spar 779,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 870,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
998,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6705.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  15,1
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Druerne bag Force Majeure Estate Syrah kommer fra 8 forskellige små parceller med hver deres særegne jordbundsforhold, heraf flere stejlt skrånende stykker, der får stokkene til at stikke dybe rødder og møde høj soleksponering, alt imens højderne på den anden side giver barskere forhold og kølighed.

Dermed får Syrah-druerne forskelligartede karakteristika, der flot kombineres og ligesom i Rhône tilføjes lidt floralitet ved at gære sammen med lidt Viognier. Det foregår dels i stål-, dels i cementtanke, hvorefter den unge vin er hældt på en kombination af nye og gamle franske fade.
Her har den så lagret i 18 måneder inden aftapning, der i øvrigt sker uden klaring eller filtrering.

I mødet med den førdige vin står renhed, dybde og elegance som trefoldige nøgleord. Som en uventet havgus omslutter en altomfavnende, næsten euforiserende aroma på kort tid alle sanseapperaterne med lokkende violer, brombær, blåbær, cassis, sort peber, blyantsstift, cedertræ og tørret kød.

Den samme kompleksitet mærkes snart over helet tungen, der rammes af en stor fylde og intensitet med både en god portion tannin og syre. Alligevel er synes plevelsen exceptionelt rendyrket, fløjlsblød rank og ud over det sædvanlige elegant.

Andre Syrah-producenter - hvadenten vi snakker fra Central Coast, Australien eller Rhône - skal kridte skoene for at følge med, når winemaker Todd Alexander folder sig ud som her. Derfor fortjener denne vin da også at blive nydt sammen med de bedste udskæringer af okse, vildt eller lammekød marineret i masser af urter, pabrika og hvidløg og ledsaget af tilsvarende spicy garniture. Hæld gerne vinen på karaffel en times tid før og servér den ved 15-17 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Force Majeure Estate Syrah
Din bedømmelse