2018

Force Majeure Parvata GSM

På lager

Parvata - sanskrit for "klipper og sten" - er Force Majeures top Rhône-blend bestående af ca. lige dele Mourvèdre, Syrah og Grenache, der alle tre vokser i nogle af vinhusets groveste og mest stenholdige parceller i den nederste del af Red Mountain AVA. En kæmpe vin med med lige dele spark, intensitet og finesse og et helt enormt lagringspotentiale.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
900,00 DKK
  • Køb 6 for 720,00 DKK pr styk og spar 20%
  • Køb 12 for 699,00 DKK pr styk og spar 22%

Mourvèdre, Syrah og Grenache kan bare noget helt særligt i hinandens selskab. Druerne vokser således også på nærliggende parceller men modnes på forskellige tidspunkter, hvorfor de også høstes derefter og i vinhuset gærer hver for sig i cementtanke med oldtidens lerkrukker (amforaer) som inspirationskilde. Herfra hældes vinene på franske egetræsfade (30% nye),  hvor hviler i ca. 18 måneder, inden mangfoldige fadprøver har afgør det nøjagtige blandingsforhold mellem de tre druetyper. Til sidst har vinen således samlet sig i store tanke og er så hældt på flaske uden klaring eller filtrering.

Aroma og smag

Duften i den færdige vin er charmerende, let animalsk og ellers pågående med brombær, blåbær, solbær, jordbund, urter, oliven, røg, tobak og kakao.

I Smagen fylder dens store krop og helt finkornede tanniner, men alligevel er der plads til masser af mineralitet og finesse. Der er dermed liv og glade dage på tungen - især over den nærmest utrættelige eftersmag.

Anvendelse

Nyd Parvata sammen med de bedste udskæringer af okse, vildt eller kammekød, gerne vendt i sydfranske urter og evt. serveret med svampe og kraftigt reduceret sauce eller glace. Hæld gerne vinen på karaffel en times tid før og servér den ved 15-17 grader.

Specifikationer
ProducentForce Majeure
TypeRødvin
Varenr.6706.2018
OmrådeWASHINGTON
StørrelseAlm. flaske (75cl)
ØkologiskNej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Force Majeure Parvata GSM
Din bedømmelse