2019

Force Majeure Parvata GSM

Parvata - sanskrit for "klipper og sten" - er Force Majeures top Rhône-blend bestående af ca. lige dele Mourvèdre, Syrah og Grenache, der alle tre vokser i nogle af vinhusets groveste og mest stenholdige parceller i den nederste del af Red Mountain AVA. En kæmpe vin med med lige dele spark, intensitet og finesse og et helt enormt lagringspotentiale.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 701,50  DKK
 • Køb 12 og spar 701,50  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 799,00  DKK  11% pr. stk.
1 stk.
899,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6706.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  15
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Mourvèdre, Syrah og Grenache kan bare noget helt særligt i hinandens selskab. Druerne vokser således også på nærliggende parceller men modnes på forskellige tidspunkter, hvorfor de også høstes derefter og i vinhuset gærer hver for sig i cementtanke med oldtidens lerkrukker (amforaer) som inspirationskilde. Herfra hældes vinene på franske egetræsfade (30% nye),  hvor hviler i ca. 18 måneder, inden mangfoldige fadprøver har afgør det nøjagtige blandingsforhold mellem de tre druetyper. Til sidst har vinen således samlet sig i store tanke og er så hældt på flaske uden klaring eller filtrering.

Aroma og smag

Duften i den færdige vin er charmerende, let animalsk og ellers pågående med brombær, blåbær, solbær, jordbund, urter, oliven, røg, tobak og kakao.

I Smagen fylder dens store krop og helt finkornede tanniner, men alligevel er der plads til masser af mineralitet og finesse. Der er dermed liv og glade dage på tungen - især over den nærmest utrættelige eftersmag.

Anvendelse

Nyd Parvata sammen med de bedste udskæringer af okse, vildt eller kammekød, gerne vendt i sydfranske urter og evt. serveret med svampe og kraftigt reduceret sauce eller glace. Hæld gerne vinen på karaffel en times tid før og servér den ved 15-17 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Force Majeure Parvata GSM
Din bedømmelse