- Producent
- Type
- Varenr.6706.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent15
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Mourvèdre, Syrah og Grenache kan bare noget helt særligt i hinandens selskab. Druerne vokser således også på nærliggende parceller men modnes på forskellige tidspunkter, hvorfor de også høstes derefter og i vinhuset gærer hver for sig i cementtanke med oldtidens lerkrukker (amforaer) som inspirationskilde. Herfra hældes vinene på franske egetræsfade (30% nye), hvor hviler i ca. 18 måneder, inden mangfoldige fadprøver har afgør det nøjagtige blandingsforhold mellem de tre druetyper. Til sidst har vinen således samlet sig i store tanke og er så hældt på flaske uden klaring eller filtrering.
Aroma og smag
Duften i den færdige vin er charmerende, let animalsk og ellers pågående med brombær, blåbær, solbær, jordbund, urter, oliven, røg, tobak og kakao.
I Smagen fylder dens store krop og helt finkornede tanniner, men alligevel er der plads til masser af mineralitet og finesse. Der er dermed liv og glade dage på tungen - især over den nærmest utrættelige eftersmag.
Anvendelse
Nyd Parvata sammen med de bedste udskæringer af okse, vildt eller kammekød, gerne vendt i sydfranske urter og evt. serveret med svampe og kraftigt reduceret sauce eller glace. Hæld gerne vinen på karaffel en times tid før og servér den ved 15-17 grader.