2018

Gallina de Piel - Esclafit

Den røde enkeltmarksvin fra Gallina de Piel finder sin indre urkraft fra gamle Carinyena-vinstokke, som den forbilledligt kombinerer med fine manerer fra Granatxa. En vin skabt til at imponere.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 369,00  DKK
  • Køb 12 og spar 369,00  DKK  21% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 415,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
469,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0608.2018
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej

Esclafit er navnet på Gallina de Piels nye, gamle vinmark, der indkapsler alt, hvad Priorat emmer af og elskes for.

På denne skiferholdige, skrånende mark vokser 70+ år gamle Carinyan-stokke sammen med lidt yngre Garnatxa (Grenache). Disse stokke leverer forholdsvis få druer med stor intensitet men også me en dejlig friskhed, der er Perfekt til at lave stor, klassisk Priorat med et moderne friskt touch som i denne.

Vinificering

I vinhuset gæres de afstilkede og knuste druer (70% Carinyena, 30% Garnatxa) sammen med 10% stilke fra Garnatxa-druerne. Mosten spontangæres uden SO2 (sulfitter) i rustfri ståltanke og ligger her i 30 dage ved 25 grader for på lempelig vis at udtrække farve, struktur og smag.

Lagringen strækker sig dernæst over 15 måneder på 2 og 3 år gamle 225-liters let ristede franske egetræsfade (fra bødkeriet Dargaud tonnelerie fra Tronçais). Flasken ældes dernæst i minimum 6-8 måneder før frigivelse.

Aroma og smag

Vinen har i glasset en smuk kirsebærfarve med en lilla kant. Herfra udfoldes kaskader af sort frugt og peber med strejf af kanel, lakrids og knuste skifersten.

Smagen er fyldig, fast og rank med en frugtig rygrad og de fineste tanniner. Afslutningen strækker sig langt og friskt ind i fremtiden, der tilfredsstiller og dog kalder højt efter mere.

Serveringsforslag

Esclafit er en betagende vin, når den sættes til årets mest intense simreretter, mørkt grillet kød med eller til selveste julemiddagen.

Vi foreslår, at du ilter den inden servering - enten 1-2 timer på karaffel eller et døgns tid i flasken.

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Gallina de Piel - Esclafit
Din bedømmelse