2018

Garage Wine Co. Cariñena, Truquilemu Single Vineyard

Mørke, modenhed og kompleksitet går på line i denne sofistikerede enkeltmarksvin fra Chiles Maule Valley, der med sin lave alkohol og mundrensende syre bevæger sig utroligt let på tå for en ellers så kraftfuld druesort. En virkelig flot Carignan-vin fra en mesterlig producent!

98 point - Robert Parker

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 469,00  DKK
 • Køb 12 og spar 469,00  DKK  31% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 569,00  DKK  16% pr. stk.
1 stk.
680,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  8025.2018
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Garage Wine Co. Cariñena, Truquilemu Single Vineyard

Dette sofistikerede "field blend" lavet næsten udelukkende på den kraftfulde og dybe Cariñena-drue favner alt, hvad Garage står for i form af elegant og personlig smag, der opbygges via nænsomt dyrkede, gamle vinstokke i et af Chiles mest interessante subregioner i Maule Valley. Med sin lave alkohol og mundrensende syre bevæger den sig utroligt let på tå for den ellers så kraftfulde druesort, der måske er mere kendt under navnet Carignan og foruden sin rolle i det sydfranske er hovedarkitekten bag de allermørkeste, mest komplekse vine i spanske Priorat.

Her er vi dog et ganske andet sted. Mere præcist har vinen sine rødder i Truquilemu-marken, der befinder sig i kyst-zonen af Valle del Maule 300 km syd for Santiago de Chile, hvor Cariñena har det med at opnå en imponerende viril syrestruktur takket være de kolde briser fra Stillehavet blot 30 km væk. Det giver liv og glæde men også stringens vildskab, hvilket winemaker Derek Mossman forsøger at tæmme ved desuden at implementere 4% Syrah og et pift País. Disse druer er vokser midt mellem Cariñena-stokkene på samme mark, og med deres hjælp bliver vinen en tand blødere og dermed mere drikkevenlig i sin ungdom. Og dét kan vi lide!

Dyrkning og vinificering

Truquilemu dyrkes - som alle andre marker i Garage's varetægt - af lokale druedyrkere, der har dyrket de samme marker i generationer. Denne unikke viden kombinerer de så med Garage's filosofi om regenerativt, sprøjtefrit landbrug, der desuden finder inspiration biodynamiken, hvilket bl.a. indebærer beskæring og høst i overensstemmelse med lokale fortolkninger af månekalenderen. Jorden pløjes den dag i dag stadig med hest, og de perfekt modnede klaser plukkes ved håndkraft med sortering både i mark og igen i vinhuset. Og SÅ kan de laves til vin!

Til vinificeringen benytter Garage de hele drueklaser og lader så ellers de vilde, naturlige gærtyper gøre arbejdet, der finder sted i konisk formede gæringstanke. Drueskallerne på toppen presses nænsomt ned med håndkraft, og en lille måned senere er den så klar til lagring; knapt halvandet år eller i hvert fald to vintre i neutrale egetræsfade fra nogle af de mest velrennomerede bødkerier i Frankrig. Vinen stabiliseres med So2 (sulfitter) i to diskrete omgange; én lige efter malolaktisk gæring og den anden umiddelbart inden aftapning. Vinen er tilgengæld ikke filtreret - blot bundfældet, som det hører sig til, når tid og tyngdekraft får lov at gå deres langsomme gang. 

Aroma og smag

I hjertet står vinen lokkende og dragende - nogle har kaldt den sexet - med en helt klar, dybrød grænsende til granatfart kerne, som vidner om, hvad der venter. Aromaen er således krydret, rustik, floral, forfinet, frugtig, urtet og delikat på ét og samme tidspunkt: Tænk brombær, boysenbær, appelsinskal, friske sydfranske urter, tørrede urter, knust peber, tobak og blomstermark i en behersket form, hvor ingen af delene larmer og hvor hvert snif præsenterer sig på en ny måde. 

På tungen er vinen tør, muskuløs, atletisk og saftig med anelser af Carignan-druens rustikke side men med tanniner så fine, at ord som fløjl og silke dukker op. Den høje syre gør smagsoplevelsen frisk fra første tår, men det er dybde og hjertevarme, der vinder i sidste ende. På saftig, transparent og alligevel kompleks manér.

Serveringsforslag

Truquilemu Cariñena kan med fordel iltes 1-2 timer før servering - i hvert fald her i sine relativt unge år. Således mener folkene bag Garage selv, at den smager allerbedst mellem sit 10. og 15. leveår, men år for år bliver den mere imødekommende, når den endnu er ung. 

Servér den til alskens braiserede, grillede og krydrede anretninger med bl.a. rodfrugter, peberfrugter, kalv, oksekød og lam. Eller til julemaden +10 år efter høståret.

God fornøjelse!

Anmeldelser og point

98 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2021

"In 2018, they bottled three Cariñena-based wines from Truquilemu in Empedrado (now a DO) in Maule. The 2018 Truquilemu Vineyard, they reckon, is more focused, sultry and ethereal than ever. It comes from 1.3 hectares and fermented with more full clusters and with a dash of Syrah (around 4%) in the field blend. By taking away the part bottled as Cru Truquilemu, this has become more ethereal. The 2018, an extraordinary vintage, has less alcohol (12.8%), more flavor and, most of all, greater depth with more layers that open up with time in the glass. These wines are as much abut texture and mouthfeel as aromas and flavors, incredibly fine-grained and titillating with lots of light and energy. This is the evolution of a wine produced in the past with slightly different names, with lots 77, 67, 57 and 47. 10,127 bottles produced. It was bottled in January 2020 and marked with lot #97."

95 point og UGENS BEDSTE VIN
- Ekstra Bladet v/ Thomas Rydberg, 12. august 2022

"Et af de mest spændende vinhuse pt. i Chile med marker primært i Maule. Denne et field blend med carignan og en smule syrah. Flot koncentration og alligevel meget køligt udtryk. Der benyttes en del helklasser og det fornemmes i smagen med et urtet præg som klæder vinen. En meget atypisk, vellavet og spændende vin med masser af potentiale! 95!"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Garage Wine Co. Cariñena, Truquilemu Single Vineyard
Din bedømmelse