2021

Garage Wine Co. País 215 Single Ferment

Klar rød, slank, let rustik og herlig sommervin på Páis-druen, der kom til Chile med de spanske missionærer i 1548 men alt for sjældent nyder den respekt den fortjener, når den er i hånden på en mesterlig vinproducent som Garage Wine Co!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 169,00  DKK
 • Køb 12 og spar 169,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 189,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
219,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Varenr.
  Varenr.
  8022.2021
 3. Land
  Land
 4. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 5. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 6. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 7. Primær Drue
  Primær Drue

Om Garage Wine Co. País 215 BC Single Ferment

País – også kendt på Tenerife (og så ellers stort set ingen andre steder i verden) som Listán Prieto – kom til Chile med de spanske missionærer i 1548. Først i 1763 fulgte nutidens chilenske bestseller Cabernet Sauvignon efter, og med denne i øvrigt saftige, let rustikke og herlige sommervin hylder Pilar og Derek País-druens 215 år “BC”, altså Before Cabernet”. 

País er dog langt mere end et nostalgisk tilbageblik i historien. Denne blå drue har en tynd skal og et lavt indhold af farve, der matches af en sødmefuld men også lidt syrlig rød frugt og diskret rustikke omsvøb, der både giver den kant og charme, når man vel at mærke behandler den med respekt. Det er dog stadig for få, der gør, og derfor er den stadig langt væk fra den brede vinverdens søgelys, hvilket på sin vis er synd... men også lidt fedt, hvis du ligesom os holder af at prøve noget nyt. I hvert fald når det nye leveres af Garage Wine Co! 

Vinificering

Denne vin er således lavet på druer fra mere end én vinmark med overvejende granitholdig jord, der så at sige er ”samgæret” på den vilde gær i én og samme tank. Sjældent modnes to marker på samme tidspunkt, og i stedet for at følge traditionen for at vinificere dem for sig, hældes de senest tilkomne druer så op til de tidligere høstede, der allerede er i gang med gæringsprocessen. Dermed forlænges gæringstiden, mens produktionsomkostningerne holdes nede.  

Efter gæring tilføjes en dosis af stilkene fra de oprindelige klaser. Derpå hviler vinen én vinter i neutrale egetræsbeholdere inden aftapning.  

Aroma og smag 

Den færdige vin er lys og i øvrigt yderst poleret for en País uden at den på nogen måde mister sit varietale præg af rød, slikken frugt og let jordede toner - tvært imod! Dette kommer især til udtryk efter lidt tid i flasken (eller karaflen), hvor den initialt også byder på et hint af stald fra den vilde gær. 

 På tungen er vinen let og livlig med luftige, helt bløde tanniner og en mild frugtsyre, som smukt balancerer den milde frugtsødme. 

Serveringsforslag 

Her i Laudrup har flere af os haft kæmpe fornøjelse af at køle lige akkurat denne vin ned til mellem de 10-14 grader og så ellers svælge den som saftevand (eller Beaujolais) på terrassen samt under madlavningen. Vil du have den videre til maden, så gå efter lettere anretninger (tapas, charcuteri) eller sæt den i stedet for hvidvin til stegte/grillede dorader eller laks. 

Vi anbefaler at drikke den inden for ca. fem år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Garage Wine Co. País 215 Single Ferment
Din bedømmelse