2021

Garage Wine Co. 'Phoenix' País Cariñena Blanco Single Ferment

Syrefrisk, frugtig og ukompliceret hvid terrassebasker på ellers klassiske rødvinsdruer, der rejste sig fra asken i den forbrændte 2017-årgang og har været fast inventar hos Garage lige siden. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 145,00  DKK
 • Køb 12 og spar 145,00  DKK  27% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 160,00  DKK  19% pr. stk.
1 stk.
198,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  8021.2021
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue

Om Garage Wine Co. Phoenex País-Cariñena Blanco Single Ferment

Som fugl Fønix rejste denne noget utraditionelle hvidvin sig fra asken, efter skovbrande i 2017 havde hærget størstedelen af Chiles Maule Valley. Selvom druerne endnu hang på de i snit 150 år gamle vinstokkene, havde røgen mange steder sat sig i skallerne, som ejerne Pilar og Derek derfor ikke turde bruge. I stedet lod de druerne presse straks efter høst for at fortsætte livet som enhver anden hvidvin, og Phoenix Single Ferment på ca. 85% País og 15% Cariñena var født!

Vinificering

Vinen er en del af Garage ”single ferment”-serien, der lavet på druer fra forskellige vinmarker, som efter presningen ”samgærer” på den vilde gær i én og samme tank selvom de høstes på forskellige tidspunkter. Dermed forlænges gæringstiden, mens produktionsomkostningerne holdes nede. Vinen nyder dernæst en kort lagring på ståltanke og aftappes efter en mild filtrering.

Aroma og smag 

Helt transparent med et pift af pink i glasset fremstår 'Phoenix' vin, der er frisk, imødekommende og ukompliceret uden at være kedelig. Næsen er floral, frisk og frugtig, mens den slanke struktur smukt balancerer frugtsødme og syre, så den hverken fremstår sød og flad eller knastør og benet.   

Serveringsforslag 

Køl vinen ned mellem de seks og 10 grader, og se så at få den med dig ud på terrassen, så du både kan nyde den (altså vinen) og solen. Servér evt. også en gang pil-selv-rejer til eller bare en god, gammeldaws rejecocktail til. Så kører det for dig!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Garage Wine Co. 'Phoenix' País Cariñena Blanco Single Ferment
Din bedømmelse