- Producent
- Type
- Varenr.3993.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12
- ØkologiskNej
- Primær DrueBlend
Top-champagnen fra Huré Frères indfanger minder fra et mere end 30 år langt, nostalgisk memoire fra Huré-brødrenes ler- og kalkstensrige marker i Ludes på nordsiden af Montagne de Reims! Det sker gennem deres i 1982 etablerede Solera-system, hvor réserve-vin hvert år tilsættes i bytte for den nyeste aftapning, og vinen er således umådeligt kompleks, fyldig og sofistikeret på ét og samme tidspunkt.
Druer og vinificering
I druemæssig forstand indeholder Memoire sådan ca. 45% Pinot Noir, 45% Pinot Meunier og 10% Chardonnay fra ovennævnte Solera tilsat herefter har tilbragt yderligere et år på fad samt 4 år efter andengæringen på flaske før degorgering med en beskeden dosage på 2 g.
Aroma og smag
Aromaen er dermed yderst elegant og trods de mange år stadig imponerende rig på rene frugtnoter som grønt æble, mirabeller, citron- og appelsinskal samt lidt græs foruden brunet smør og honning, der alligevel giver et praj om vinens alder.
Med den første tår mødes ganen først af et rankt og mineralsk aftryk. Hurtigt følger en rund og cremet fylde, der igen indkapsler alle duftaromaerne med en tilføjelse af ristede hasselnødder til den lange og silkebløde eftersmag.
Serveringsforslag
Dette er med andre ord en champagne med mange lag og nye dimensioner, som hele tiden melder sig, jo mere tid i glasset den får.
For det fulde aromaudbytte anbefaler vi derfor servering i hvidvinsglas snarere end i traditionelle, slanke champagneglas. Af samme årsag kan man med rette se efter mere fyldige fiskeretter, lyse kødretter samt svampe og rodfrugter som de mest oplagte ledsagere.
Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.
Anmeldelser og point
92+ point - Robert Parker/Wine Advocate:
"The latest rendition of Huré Frères' NV Extra Brut Mémoire derives from a solera spanning from the 1982 vintage to the 2015 vintage, and it was disgorged in December 2019 with two grams per liter dosage. Bursting with aromas of green orchard fruit, dried apricot, confit citrus and toasted nuts, it's medium to full-bodied, sapid and complex, with racy acids and a fleshy core of fruit, concluding with a precise, nutty finish. The solera's age imparts an attractive patina but doesn't overwhelm the wine."