2021

Gallina de Piel Ikigall Blanco

Gastronomisk, sprød og frugtfuld hvidvin, der er lavet på de lokale druer Xarel.lo, Moscato og Malvasía og som er elsket af mange vinnydere med hang til især Sauvignon Blanc!

89 point - Guía Peñín

4,0 - Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 96,00  DKK
 • Køb 6 og spar 96,00  DKK  40% pr. stk.
1 stk.
160,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0600.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  PENEDÈS
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Gallina de Piel 'Ikigall', Penedès

Inspireret af det japanske koncept Ikigai, der løst kan oversættes til "grunden til at leve", skaber Gallina de Piel denne sprøde og blomstrede hvidvin fra Penedès små 30 km vest for Barcelona; en vin på 85% Xarel.lo og sammenlagt 15% af de aromatiske druesorter Malvasía og Moscatel, der i følge folkene fra Gallina de Piels egen beskedne overbevisning giver dig lyst til at leve... og drikke endnu et glas!

Vinificering

Bag vinen gemmer sig økologisk dyrkede druer fra silt- og sandholdige marker. For i optimal grad at overføre druernes særegenhed gæres mosten i rustfri ståltanke, hvor intet forhindrer de rene frugtnoter i at udvikle sig - ikke mindst fra Malvasía og Moscatel, der er tilføjet for at give et aromatisk trope-lift til Xarel.lo-druens citruspræg og sprøde struktur. 

Efter gæringen er vinen blevet liggende 4 måneder på de bundfældne gærrester for at opbygge lidt større volumen og kompleksitet uden at lade det gå ud over friskheden.

Aroma og smag

I glasset står den færdige vin med en delikat lys citrusfarve og en indbydende aroma af gule ferskener, mandariner, citroner, appelsinblomster og fennikel. 

Strukturen i vinen er rank, smidig og frisk med en sitrende frugtsyre, der på forunderlig vis optræder fløjlsblød og rund på samme tid.

Serveringsforslag

Vi foreslår at nyde vinen ved min. 8 og ikke højere end 12 grader, gerne til noget så simpelt som ristet brød med sardiner og ansjoser i olivenolie og med saltede marconamandler, oliven eller lignende ’snacks’ ved siden af.


Anmeldelser og point

89 point - Guía Peñín, maj 2022

"Style: jammy, fruity, dried flowers, aromatic, tasty;"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Gallina de Piel Ikigall Blanco
Din bedømmelse