- Producent
- Type
- Varenr.0606.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Om Gallina de Piel 'Roca del Crit', Empordà
I de hektiske år som chefsommelier for verdens dengang bedste restaurant, El Bulli, havde David Seijas brug for et sted, hvor han kunne suge ro ind og skrige sine frustrationer ud. En lille klippe med udsigt direkte over Middelhavet blev hans screaming rock; hans 'Roca del Crit', og dette er vinen, han drømte om at lave, når tankerne fik lov at vandre.
Vinificering
Roca del Crit er lavet på 82% Carinyena (Carignan) og 18% Garnacha fra vinområdet Empordà MEGET tæt på David Seijas' klippe. Mens den lille andel Garnacha vinificeres i ståltanke, har Carinyena-druerne undervejs hvilet et år i hhv. nye, 1 og 2 år gamle, mediumristede franske egetræsfade. Efter aftapning har vinen hvilet yderligere et halvt års tid i flasken inden frigivelse.
Aroma og smag
I næsen resulterer anstrengelserne i en fokuseret, mørklødet frugtaroma af røde kirsebær, brombær, violer og rosmarin samt i lysristede kaffebønner fra netop fadlagringen.
På tungen står den samme røde og mørke frugt frem med stor intensitet i en helt finpoleret, saftig og atletisk statur. Dermed tegner sig en tydelig forbindelse til de andre vine fra Gallina de Piel trods dens lige så markante særpræg og ubestridelige personlighed.
Serveringsforslag
Roba del Crit smager i følge sommelier David Seijas helt forrygende til områdets lokale rød svampe ”Pinetells”, som også var fast inventar i efterårsmenuen på El Bulli. Samtidig er den en glimrende allround-vin, der fungerer upåklageligt til også kødfulde retter og til sociale formål.
Anmeldelser og point
91 point - Guía Peñín
"Colour: Cherry;Aroma: balsamic herbs, sweet spices, scrubland, earthy notes;Flavour: spicy, round tannins, flavourful"
16++ - Jancis Robinson, august 2021
"Mid crimson. Impressive, confident perfume. Still a little young and grippy but it should age well. Carignan’s slightly tough character is evident."