2019

Il Borro Borrigiano Organico, DOC Valdarno di Sopra (ØKO)

Herlig, økologisk italiener på Merlot, Syrah og Sangiovese fra Il Borros kompromisløst veldyrkedde marker i hjertet af Toscana.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 195,00 DKK
 • Køb 12 og spar 195,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 218,75 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
250,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5336.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Il Borro Borrigiano

Il Borro Borrigiano er i bogstaveligste forstand en håndplukket Valdarno di Sopra-specialitet, hvor man har tradition for at blande franske og italienske druesorter. Kombinationen af Merlot (40%), Syrah (35%) og Sangiovese (25%) er således ikke den hyppigst sete, men det skal ddu ikke lade dig narre af...

Vinificering

Helt unikt for en rødvin har mosten fra de tre druesorter hver især koldgæret i store egetræsbeholdere, og den færdige vinen har allerede her opnået en slags voksen autoriet, som ikke mindskes af efterfølgende 10 måneders fadlagring.

Aroma og smag

Voksenhed til trods er den færdige vin ikke færdig med at lege, og i næsen fremstår aromaen nærmest med en hudløs ærlighed, som var den leveret af et barn. Hvis du selv har prøvet at klatre op i et kirsebærtræ med næsen begravet i de plukkemodne, dybrøde bær, kan du nok begynde at tænke dig til, hvad der venter dig af vinen.

Det samme, med det nærliggende blommetræ samt den noget mindre brombærbusk nedenfor - og så skal du bare krydre oplevelsen med friske krydderurter fra middelhavsområdet, sågar lidt læder, ingefær og friskkværnet, hvid peber.

Også på tungen skinner livhligheden igennem med de obligatoriske, langt fra overgjorte tanniner, en forførende frugtsødme og en saftig frugtsyre.

Serveringsforslag

På mange måder er Borrigiano - i tråd med ovenstående beskrivelse - en ener, og hvilken én. 

Og så er den et suverænt match til typiske italienske retter med pasta, grillet vildt, ragú alla Bolognese og deslige.

Når den ligger i din kælder, kan den i øvrigt sagtens blive liggende i 10 år, og når tiden oprinder, anbefaler vi at servere den ved 14-16 grader. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Il Borro Borrigiano Organico, DOC Valdarno di Sopra (ØKO)
Din bedømmelse