2022

Il Borro Borrigiano IGT Toscana (ØKO)

Herlig, økologisk supertoscaner på Sangiovese og Cabernet Sauvignon fra Il Borros kompromisløst veldyrkede marker i hjertet af Toscana.
I denne nye 2020-årgang er den blevet lidt at en favoritvin internt blandt Laudrup Vins ansatte

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
250,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5336.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Il Borro Borrigiano

Toscana-specialiteten "Borrigiano" har fået ny identitet! Ligesom topvinen Il Borro er den nu slet og ret certificeret som "IGT Toscana", hvilket giver en friere hånd til at ekspermentere med vinen uden at skulle bekymre sig om forstyrrende kontrolorganer. Bl.a. består består vinen nu derfor kun af de to druesorter Sangiovese og Cabernet Sauvignon, hvilket er med til at give en friskere og mere egenrådig smag end nogensinde før!

Vinificering

Helt konkret består Borrigiano nu af 70% Sangiovese og 30% Caberbet Sauvignon fra Il Borros egne økologisk dyrkede marker i Valdarno-området, der i øvrigt er det østligste og mest kontinentale i Toscana.

I kælderen er mosten fra de to druesorter koldgæret i store, koniske egetræsbeholdere, og her er de så blevet liggende i 10 måneder på de bundfældne gærrester for udvikle sine komplekse sider og afrunde kanterne uden at give for meget afkald på sin friske frugtsmag. Vinen har dernæst har samlet sig i et par måneder på ståltank, inden den erhældt på flaske.

Aroma og smag

I struktur, duft og smag er Borrigiano fuldmoden og færdig trods sin ungdommelige og legesyge form.

I næsen fremstår aromaen nærmest med en hudløs ærlighed, som var den leveret af et barn. Hvis du selv har prøvet at klatre op i et kirsebærtræ med næsen begravet i de plukkemodne, dybrøde bær, kan du nok begynde at tænke dig til, hvad der venter dig af vinen.

Det samme, med det nærliggende blommetræ samt den noget mindre brombærbusk nedenfor - og så skal du bare krydre oplevelsen med friske krydderurter fra middelhavsområdet, sågar lidt læder, ingefær og friskkværnet, hvid peber.

Også på tungen skinner livhligheden igennem med de obligatoriske, langt fra overgjorte tanniner, en forførende frugtsødme og en saftig frugtsyre.

Serveringsforslag

På mange måder er Borrigiano - i tråd med ovenstående beskrivelse - en ener, og hvilken én. 

Og så er den et suverænt match til typiske italienske retter med pasta, grillet vildt, ragú alla Bolognese og deslige.

Når den ligger i din kælder, kan den i øvrigt sagtens blive liggende i 10 år, og når tiden oprinder, anbefaler vi at servere den ved 14-16 grader. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Il Borro Borrigiano IGT Toscana (ØKO)
Din bedømmelse