2022

Il Borro Borrigiano IGT Toscana (ØKO)

Herlig, økologisk supertoscaner på Sangiovese og Cabernet Sauvignon fra Il Borros kompromisløst veldyrkede marker i hjertet af Toscana.
I denne nye 2022-årgang er den blevet lidt at en favoritvin internt blandt Laudrup Vins ansatte

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2022

Il Borro Borrigiano IGT Toscana (ØKO)

Fra 165,00  DKK
  • Køb 12 og spar 165,00  DKK  34% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 200,00  DKK  20% pr. stk.
1 stk.
250,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5336.2022
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13.5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Ja
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Frugtig & saftig

Om Il Borro Borrigiano

Ligesom topvinen Il Borro er Borrigiano i dag certificeret som "IGT Toscana", hvilket giver en friere hånd til at ekspermentere med vinen uden at skulle bekymre sig om forstyrrende kontrolorganer. Modsat tidligere består vinen nu derfor kun af de to druesorter Sangiovese og Cabernet Sauvignon, hvilket er med til at give en friskere og mere egenrådig smag end nogensinde før!

Vinificering

Helt konkret består Borrigiano nu af ca. 70% Sangiovese og 30% Caberbet Sauvignon fra Il Borros egne økologisk dyrkede marker i Valdarno-området, der i øvrigt er det østligste og mest kontinentale i Toscana.

I kælderen er mosten fra de to druesorter koldgæret i store, koniske egetræsbeholdere, og her er de så blevet liggende i 10 måneder på de bundfældne gærrester for udvikle sine komplekse sider og afrunde kanterne uden at give for meget afkald på sin friske frugtsmag. Vinen har dernæst har samlet sig i et par måneder på ståltank, inden den erhældt på flaske.

Aroma og smag

I struktur, duft og smag er Borrigiano fuldmoden og færdig trods sin ungdommelige og legesyge form.

I næsen fremstår aromaen nærmest med en hudløs ærlighed, som var den leveret af et barn. Hvis du selv har prøvet at klatre op i et kirsebærtræ med næsen begravet i de plukkemodne, dybrøde bær, kan du nok begynde at tænke dig til, hvad der venter dig af vinen.

Det samme, med det nærliggende blommetræ samt den noget mindre brombærbusk nedenfor - og så skal du bare krydre oplevelsen med friske krydderurter fra middelhavsområdet, sågar lidt læder, ingefær og friskkværnet, hvid peber.

Også på tungen skinner livhligheden igennem med de obligatoriske, langt fra overgjorte tanniner, en forførende frugtsødme og en saftig frugtsyre.

Serveringsforslag

På mange måder er Borrigiano - i tråd med ovenstående beskrivelse - en ener, og hvilken én. Og så er den et suverænt match til typiske italienske retter med pasta, grillet vildt, ragú alla Bolognese og deslige. Når den ligger i din kælder, kan den i øvrigt sagtens blive liggende i 10 år, og når tiden oprinder, anbefaler vi at servere den ved 14-16 grader.