2017

Il Borro Supertoscaner Merlot/Cab/Syrah (øko)

Il Borro ringer måske ikke helt de samme klokker som Sassicaia, Antinori og Tignanello, og det er til dit held! Flere år i træk har denne Merlot-dominerede Supertoscaner nemlig fået anmeldelser i samme klasse som de mere berømte fætre, og det kan vi godt forstå. Den har nemlig det hele, og dét i mange lag, vel at mærke til en væsentlig mere behagelig pris end dens berømte fætre...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 599,00 DKK
 • Køb 12 og spar 599,00 DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 624,00 DKK  20% pr. stk.
1 stk.
780,00 DKK
På lager

Il Borro er med sine ca. 50% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon og 15% Syrah intet ringere end en vaskeægte supertoscaner. Men her stopper det ikke:

Il Borro arbejder økologisk og bæredygtig. F.eks. bruger de derfor kun naturlig gødning og anvender ingen pesticider. Desuden dækkes deres energiforbrug af solceller, og hver gang de øjner muligheden for at komme lidt tættere på naturens egne processer, griber de den.

I vinhuset søger de også naturlige metoder til at opnå ekstra saft og kraft. Under gæringen hældes 10-20% af den unge most således allerede på andendagen fra for at resten af vinen over de næste par uger kan erhverve sig ekstra meget af alt det gode fra skinkontakten. Ved endt gæring lagres vinen så 18 måneder i egetræsfade fra Allier-skoven i Frankrig. Allier er intet mindre end fad-industriens pendant til Ferrari, og der er dermed ikke noget at sige til, hvis man efter sådan en omgang trænger til lidt restitution. Vinen forbliver derfor på flaske i 6 måneder i Il Borros kældre, inden den frigives.

Aroma og smag

Resultatet er på alle måder både super og toscansk: I næsen emmer det af både frisk og tørret mørk frugt samt vanilje, friske krydderurter, engelsk lakrids, læder, tjære og kaffe.

I sine unge år er smagen meget intens, sødmefuld og moden, men Il Borro mister aldrig sin balance, hvilket den livlige og velkomponerede frugtsyre sørger for. Efter 4-5 år i flasken vil de 35% Cabernet Sauvignon træde mere i karakter og gøre vinen lettere på tungen og mere elegant.

Serveringsforslag

Åbner du vinen inden for dens første 8 leveår, anbefaler vi at dekantere den i et partimer før servering ved 15-17 grader. I den tilstand er det en flot ledsager til alle former for braiseret eller grillet kronvildt, vildsvine-ragú eller andre eksklusive middelhavs-klassikere serveret med f.eks. rodfrugter, pasta og/eller svampe. I årets mørkeste måneder kan man så nyde resten af flaskens indhold foran pejsen.

Anmeldelser og point

95 point - James Suckling, juni 2022
"This has a deep, blue-fruited nose with hot stones, cassis, dried chilies, bitter chocolate and hints of menthol. Gravel, too. Full-bodied with firm tannins. Compact core of blue and black fruit. Long and focused. Better after 2024."

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5338.2017
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14,50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Il Borro Supertoscaner Merlot/Cab/Syrah (øko)
Din bedømmelse