2018

Tenuta di Ghizzano Veneroso Terre di Pisa (ØKO/BIO)

Saftig, kraftfuld, helt klar og kompleks signaturvin på 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon. Toscana, når det er bedst!

96 point - Vinous

93 point - Decanter

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2018

Tenuta di Ghizzano Veneroso Terre di Pisa (ØKO/BIO)

1 stk.
Tilbudspris 229,00  DKK Regulær pris 359,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5305.2018
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13,5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Ja
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Elegant & kompleks
  11. Anmelder
    Anmelder
    Vinous
  12. Point
    Point
    96

Om Tenuta di Ghizzano 'Veneroso' Terre di Pisa

Tenuta di Ghizzanos Signaturvin er en banebrydende økologisk vin - på sin vis ærkeklassisk, på den anden side helt unik - der viser vejen for de øvrige, knapt så berømte producenter i dette lille men spændende højkvalitets-område umiddelbart vest for Chianti. Byggestenene består således af ca. 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon fra vingårdens bedste marker, der ligesom resten af bestanden hos Ghizzano stortrives med den økologiske og biodynamiske filosofi, de udspringer af.

Smagen er dermed både saftig, kraftfuld, helt klar og kompleks - altså Toscana, når det er bedst!

Vinificering

Efter den manuelle høst bringes de friske druer forsigtigt til vinhuset, hvor de sorteres og omhyggeligt fodtrampes, inden de hældes til gæring i store, åbne træbeholdere. Her overlades arbejdet så til den vilde gær, som spontant begynder de tre ugers omdannelse af most til vin.

Når vinen er gæret færdig, hældes den fra drueskallerne og videre på 500-liters egetræsfade til i 16 måneders lagring, hvor den får lov at bygge på med ekstra aromaer, mens kanterne afrundes.

Aroma og smag

Den færdige vin er på den konto i den fyldige omend langt fra oppulente ende af spektret, også i duften, hvor mørke blommer, let bitre kirsebær og nænsomme solbær byder valnødder, salvie, mynte, skovbund, jern og såmænd lidt frisk pibetobak op til dans.

Smagen er kraftig uden at være intens, fyldig uden at være fed og generøs uden at være sød. Tanninstrukturen er så moden, at den nærmest bliver cremet, mens frugtsyren og den mineralske energi løfter niveauet højt op i den lange, komplekse og dog saftige eftersmag.

Serveringsforslag

Dette er en dejlig "all-round-rødvin", der dog især excellerer til simregryderne og lignende bastante retter - ikke mindst fra det italienske køkken i form af en omgang vildsvine-ragù, Osso Bucco eller diverse lufttørrede skinker og pølser. Prøv da også lige en langtidsstegt aubergine, som undervejs får følge af en hvidløgs-intens tomatsovs samt olivenolie-vendte salvieblade på toppen.

Hæld den gerne på karaffel en times tid inden du serverer den - i øvrigt helst ved 15-18 grader.

Anmeldelser og point

96 point - Vinous, august 2023

"The 2018 Veneroso is bold, punchy and super-expressive. Sweet pipe tobacco, cedar, leather, dried herbs and menthol lend notable aromatic complexity to this 70% Sangiovese and 30% Cabernet Sauvignon blend. A closing burst of dark red Sangiovese fruit punctuates the finish. This is such a classy wine."

93 point - Decanter, juli 2022

"This spends at least three years in the cellar before release. A selection from vines between around 15 and 30 years old, fermented in large open wooden tanks then matured in 500l tonneaux for 14-18 months, followed by 10-12 months in bottle. Very balsamic scented with a liquorice note, it's soft and juicy in the mouth with tangy red fruits supported by some fine-grained tannins. Darker fruits emerge on the mid-palate along with a surge of minty-fresh balsam and earthy notes. Mouth-coating yet focused and finely honed. 20-25,000 bottles produced."