2019

Il Palagio Chianti Classico di Panzano (øko)

En på flere måder klassisk Chianti Classico på 100% Sangiovese, altså Italiens mest kendte drue det områder, hvor den hører allermest hjemme. Og så er den økologisk! 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
219,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5390.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Il Palagio Chianti Classico

Il Palagio Chianti Classico er lavet på 100% økologisk dyrket Sangiovese fra Il Palagios egne marker i Panzano samt fra San Martino. To små byer i hjertet af Chiantis oprindelige, historiske og - i manges øjne - også bedste del; Chianti Classico.

Vinificering

Druerne fra de respektive områder og marker vinificeres hver for sig og lagres herefter i mellem 12 og 18 måneder i mediumristede egetræsfade. Først da blandes den færdige vin og tappes på flaske til yderligere 12 måneders lagring, inden den vurderes klar til at blive frigivet.

Aroma og smag

Vinen har på det tidspunkt opnået en rubinrød farve med karakteristisk elegant bouquet af modne kirsebær, blommer, tørrede krydderier og jordbund.

Smagen har pondus men gemmer også på en finesserig, let støvet rød frugttone, der mødes af flot afrundede tanniner og en frisk syre, som bidrager til en frugtig og krydret eftersmag.

Serveringsforslag

Alt i alt en meget flot Chianti Classico og dermed et vellykket match til eksempelvis kalvesteg, perlehøns, pastaretter, grillmad samt mellemlagrede oste.

Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og kan i sine unge år med fordel få en tur i karaffel inden servering.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Il Palagio Chianti Classico di Panzano (øko)
Din bedømmelse