2017

Jane et Sylvain Cote de Nuits Village (ØKO)

Super saftig, floral og legelysten Pinot Noir fra marker lige op til Gevrey-Chambertin. Et sjældent fund til prisen efter Bourgogne-standarder!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 349,00  DKK
 • Køb 12 og spar 349,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 385,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
440,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3749.2017
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Jane et Sylvain Côte de Nuits Village

Lige nedenfor den ikoniske Bourgogne-kommune Gevrey-Chambertin ligger en håndfuld marker, der ikke helt klarede snittet til denne fine appellation men som samtidig er alt for gode til "bare" at bære betegnelsen Bourgogne AOC. Disse får således betegnelsen Côte de Nuits-Village og giver i dette tilfælde en helt vild kvalitet til prisen for noget, der smager rigtig tæt på Gevrey i en lidt lettere, mere saftig og perfekt drikkemoden stil!

Vinificering

De 100% Pinot Noir dyrkes af Jane og Sylvain efter økologiske foreskrifter og også mere end det. I vinhuset er vinen desuden produceret med minimal intervention, dvs. brug af hele klaser, vild gær, primært gamle egetræsfade og ingen brug af sulfitter før umiddelbart inden flaskning.

Og så har den ligesom sine søskendevine ligget og hygget sig en del år på flasken, hvilket gør den dejligt harmonis, kompleks og ekstremt drikkeklar:

Aroma og smag

Côte de Nuits-Village åbner ballet med en super saftig, floral og legelysten stil. I næsen er der syrenbusk, skovjordbær, ribssaft og blåbær samt friske krydderurter og mineralske associationer à la våde sten.

Smagen er slankere end deres Gevrey, dog stadig rank og saftig med en dejlig frugtsødme, der får modspil fra en saftig syre og finpolerede, sarte tanniner.

Serveringsforslag

Vinen passer bl.a. til frisk pasta serveret med salviesmør et helt kyllingelår samt til svinemørbrad med champignonsauce hvis ikke endda en svamperisotto. 

For at du får alvor skal få glæde af dens insmigrende personlighed, anbefaler vi enten at åbne flaske et døgns stid før du skal drikke den eller alternativt at hælde den i på karaffel i et par timer.

Nyd den i øvrigt ved 14-16 grader. Velbekomme!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Jane et Sylvain Cote de Nuits Village (ØKO)
Din bedømmelse