2017

Jane et Sylvain Gevrey Chambertin 1. Cru Fonteny (ØKO)

Krydret, harmonisk og fyldig Gevrey 1. Cru med en bagveliggende muskulatur, der vidner om, hvorfor Bourgogne ikke bare er Bourgogne samt hvorfor mange mennesker er villige til at betale adskillige hundrede kroner for vin som dette...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 979,00  DKK
 • Køb 12 og spar 979,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.099,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.260,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3752.2017
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Kraftig & fyldig

Om Jane et Sylvain Gevrey-Chambertin 1. Cru Fonteny

Bedst som man tror, at toppen er nået med de andre to vine fra Jane et Sylvain, rejser denne 1. Cru sig over mængderne med sin mørke, krydrede frugt og muskuløse statur i en stil, der er helt sin egen.

Navnet er Fonteny - tre marker nord for Chambertin - dyrket økologisk og langt hen ad vejen biodynamisk, ganske som det hører sig til fra denne lille producent, der aldrig ryster på hånden.

Vinificering

I vinhuset er vinen produceret med minimal intervention, dvs. brug af hele klaser, vild gær, primært gamle egetræsfade i 12-14 måneder og ingen brug af sulfitter før umiddelbart inden flaskning.

Her små 6 år efter høst runder den desuden snart de fem år i flasken, og så er det, det begynder at blive rigtig sjovt...

Aroma og smag

Mens de to mindre søskendevine har noget saftigt og læskende over deres eftersmag, er Fonteny ved første møde mere tæt, krydret og intens.

Vinen harmed andre ord en kraftfuld rød og mørk frugtprofil, der runder jordbær, tørrede tranebær og mørke kirsebær men også mange krydrede islæt samt både trøffel, skovbund og meget, meget mere. På tungen er vinen frisk, harmonisk og fyldig for Bourgogne og med en bagveliggende muskulatur, der vidner om, hvorfor Bourgogne ikke bare er Bourgogne samt hvorfor mange mennesker er villige til at betale adskillige hundrede kroner for vin som dette.

Serveringsforslag

Fonteny passer - med sin kraft og kompleksitet - til meget af det mad, hvor andet Pinot Noir må stå af. Så læg svampene, den marinerede svinemørbrad eller sågar en Côte de Boeuf på grillen og hæld denne vin glasset... Resten må du smage dig til.

Obs: For at du får alvor skal få glæde af dens insmigrende personlighed, anbefaler vi enten at åbne flaske et døgns stid før du skal drikke den eller alternativt at hælde den i på karaffel i et par timer.

Serveringstemperatur: 14-17 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Jane et Sylvain Gevrey Chambertin 1. Cru Fonteny (ØKO)
Din bedømmelse