2022

José Antonio García Godello y Doña Blanca Bierzo

Frisk, sprød og karismatisk hverdags-vin lavet på den altid charmerende Godello-drue [Go'dæjo] og den endnu mere sjældne 'Doña Blanca' (ca. 40%), der har været med til at gøre det grønne Nordspanien til et attraktivt sted for hvidvinselskere.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 169,00  DKK
 • Køb 12 og spar 169,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 189,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
219,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Varenr.
  Varenr.
  0281.2021
 2. Land
  Land
 3. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 4. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 5. Økologisk
  Økologisk
  Nej

José og Julia García er parret bag dette lille vinhus "José Antonio García" med 22 hektar af gamle, traditionelt dyrkede stokke og druesorter i deres hjemstavn, Bierzo - nærmere bestemt ved landsbyen Valtuille de Abajo, som de dyrker med stor respekt for områdets historie og natur. Knap halvdelen af disse stokke er dedikeret til Godello og den endnu mere niche-prægede Doña Blanca, altså grundstenene til denne knastørre, let cremede og næsten saltsmagende, mineralske hvidvin, som vi her i Laudrup-redaktionen har svært ved at få nok af!

Vinificering

De 80-120 år gamle vinstokke dyrkes således uden pesticider og herbicider i den ler- og klippeholdige jord, og høsten foregår som altid i hånden med hjælp fra familie og venner. I vinhuset presses druerne så, og mosten på begynder på naturlig vis dens vilde gæring i rustfri ståltanke, hvor intet ilt kan komme og genere den friske frugtprofil. Og her bliver den så liggende i selskab med de bundfældne gærrester i ca. 12 måneder, hvor den øger sin mineralske struktur, krop og kompleksitet uden at miste sin ungdommelige charme.

Tilbage resterer kun aftapningen som sker uden filtrering, klaring eller stabilisering.

Aroma og smag

Den færdige vin fremstår dermed frisk, sprød, tør og harmonisk med mere terroir end frugt og med en frisk, mineralsk syre, der gør den livlig og interessant på tungen. I næsen er der citrus, blomster, hø, surdej, våde sten og frisk havluft i en stil, der er let at drikke og holde af men som alligevel gemmer på mange subtile indtryk for den nysgerrige vindrikker.

Smagen er tilsvarende slank og tør med et let cremet omsvøb og mangfoldige smagsnoter at gå på opdagelse i.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at nyde denne energiske nordspanier som ren og skær hyggevin for dig, der ikke vil have det for sødt. Og så kan den ellers både serveres til fisk, skaldyr, muslinger, østers, friskt grønt og tapas med lidt af det hele.

Anmeldelser og point

(årgang 2021)

93 point - Robert Parker's Wine Advocate (Luis Gutiérrez), august 2023

"The Unculín Blanco that was produced until 2020 has been renamed and is now the 2021 Godello y Doña Blanca, named after the two varieties that compose the blend (approximately 60/40). It was produced with grapes from Valtuille de Abajo (mentioned on the label). It's austere, with moderate ripeness and alcohol, very good freshness, a stony, mineral and serious palate and a dry, long and almost salty finish. Doña Blanca has to be harvested with 10.5% or 11% to keep the crunchiness, and in this vintage they even added some Palomino too. 6,000 bottles were filled in October 2022."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:José Antonio García Godello y Doña Blanca Bierzo
Din bedømmelse