2022

José Antonio García Unculín Mencía

Saftig, sprælsk og floral: Denne læskende røde Bierzo er en opvisning i Mencía-druens formåen, når den alene i rampelyset bliver vurderet på sin egen, hudløst ærlige fremtoning uden overdrevne mængder af fad-noter at gemme sig bag.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 109,00  DKK
 • Køb 6 og spar 109,00  DKK  36% pr. stk.
1 stk.
169,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Type
  Type
 2. Varenr.
  Varenr.
  0280.2022
 3. Land
  Land
 4. Område
  Område
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om José Antonio García Unculín Mencía

Denne skønne rødvin kommer fra vores lille producent i Bierzo-distriktet – Mencía-druens stavn på grænsen til Galicien - som råder over små, gamle, usprøjtede marker og derfra laver vin i en saftig og stedtypisk stil.

Mencía har mange ansigter, men vi kan helt klart bedst lide den, når den ikke får for meget ekstraktion og fad, så der bliver plads til dens potentiale for at udtrykke det delikate og finesserige. Heldigvis deler vin-parret José og Julia denne præference, og Unculín er i den henseende et oplagt sted at starte.

Vinificering

I kælderen gæres vinen i åbne gæringstanke og lagres på de bundfældne gærrester (bærmen) i dels ståltanke, dels store egetræsfoudres. Bærmen "frasorteres" til sidst ved at omstikke vinen - altså hælde den frem og tilbage mellem forskellige tanke. Derfor benyttes ingen filtrering og heller ingen klaring af vinen, som dermed er så autentisk, som det kan tænkes uden at være naturvin.

Aroma og smag

Unculín er dermed en yderst drikkevenlig størrelse med dens florale, rødfrugtede, let animalske og reduktive udstråling, der både har fået os i Laudrup til at gætte Beaujolais, Bourgogne og Toscana i en blindsmagningsseance. En lille association til tørrede urter sætter sig desuden i den slanke og saftdrevne smag, som er rund i kanten og nu afsluttes endnu mere klart og elegant end i tidligere årgange.

Serveringsforslag

Mens Unculín ikke er en udpræget bøfvin, er de gastronomiske muligheder i selskab med lysere kød og det grønne køkken til gengæld mangfoldige. Stegt kylling med masser af urter, salater med grillet aubergine eller knoldselleri, spanske delikatesser eller alskens pastaretter baseret på tomat. Giv den også et skud til svampe i efteråret og rodfrugter i forbindelse med vinterlige simreretter. Værs'go at gå på opdagelse!

Vi anbefaler i øvrigt at nyde den let afkølet ved helt ned til 12 og op til de ca. 17 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:José Antonio García Unculín Mencía
Din bedømmelse