2022

Kaori Blanco Viura - tidligere Akemi

Verdens – os bekendt – eneste hvidvin, der er designet helt og holdent for at blive serveret til sushi – og som lykkes med at holde vand hele vejen ind til land!
Etiketten er trykt på rispapir, og flasken ligner en Sake. Dog er det for dens smag, vi og vores spisepinede blev overbevist om dens formåen. Ja se selv her.

Kaori er samme vin som Akemi, men har blot ændret navn - et ønske fra Michelin-Sushi-restauranten som blev udviklet med.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 119,00  DKK
  • Køb 12 og spar 119,00  DKK  26% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 139,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
160,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0172.2022
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Stil
    Stil
    Frugtig & saftig

Felix Jiménez’ 1-stjernede Michelin-restaurant, Kiro Sushi, er blevet kaldt den bedste sushi-restaurant uden for Japan. Restauranten ligger midt i det vinglade La Rioja, og så skulle man ellers tro, at kælderen rummede en vinflaske eller to, men nej: Først da Felix gik sammen med den prisvinende Rioja-producent, Bodegas Ontañón, lykkedes det at skabe en hvidvin, der kan udfordre grundsmagene fra det japanske cuisine. Dét i en sådan grad, at Kaori Viura os bekendt er den eneste hvidvin, Felix Jiménez i dag serverer til sushi på hans restaurant.

Stil og vinificering

Kaori, der betyder “aroma”, er i essensen underspillet og dog komplekst komponeret af den lokale, grønne Viura-drue fra 35-årige økologiske vinstokke i Rioja Oriental.
Druerne håndhøstes, og der eksperimenteres både med gærtyper og temperaturer for at føre udviklingen i den ønskede retning inden næste skridt: Seks måneders lagring på ca. et år gamle amerikanske egetræsfade, som byder ind med smag og karaktér uden at løbe afsted med hovedrollen.

Aroma og smag

Elegant og unikt fremstår de første associationer i retning af sake på vinform, inden noter af soja og gær stedfortrædes af blomster, citrus og også mere tropiskpræget vinfrugt. På tungen står den lidt salt og livligt med en medium, blid syre og en rank, mediumfyldig krop. Og så slutter det ellers med grapefrugt, vanilje og peber i bedste krydrede Rioja-stil – men med japansk kontrolleret høflighed til at holde den på plads.

Serveringsforslag

Servér Kaori kølig men helst ikke alt for kold. Prøv med ca. 10 grader, og smag den til det japanske køkkens klassikere samt til andre asiatiske retter, hvor soja snarere end chili dominerer smagsbilledet.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Kaori Blanco Viura - tidligere Akemi
Din bedømmelse