2021

Kutch Pinot Noir McDougall Ranch Sonoma Coast

Sublim enkeltmarks-Pinot Noir fra Kutch's McDougal Ranch i Californiens "true" Sonoma Coast.

94 point - Vinous

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 625,00  DKK
 • Køb 12 og spar 625,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 698,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
798,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7042.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  129
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Kutch Pinot Noir McDougall Ranch

Den måske kækkeste af Kutchs enkeltmarks-Pinot'er kommer fra McDougal Ranch i Californiens "true" Sonoma Coast, hvor atlanterhavets kølende indflydelse på det vilde terroir giver en af de mest memorable vine fra dette mere og mere eftertragtede vinområde.  

Vinificering

At Jamie Kutch er en ener skinner igennem alle aspekter af vinificeringen, der ikke starter med at bruge 40 eller 50 men kompromisløse 100% hele klaser af Dijon-klonerne 114 og 115 under gæringen, hvor det vilde gær styrer slagets gang. Blandt de gærende druerne pågegynder en del hele, "upoppede" eksemplarer tilværelsen "maceration carbonique"-style ligesom i Beaujolais, hvilket giver endnu mere friskhed og parfumeret bærsødme til den færdige aroma.

Den færdiggærede vin lagres dernæst udelukkende i brugte og dermed neutrale fade uden omstikning indtil fadene kortvarigt hældes på tank for at samle sig inden aftapning.

Aroma og smag

Og SÅ skal vi ellers love for, at der venter ribssaft, granatæbler, hindbærbusk, natur, gær og medicinske urter krydret med associationer til våde sten og lakrids. 

De mangfoldige og intense indryk materialiserer sig på tungen i en seriøs, svævende og dog i hele munden fyldig struktur, hvor sødme, syre, energi og stringens lever side om side i en pragtfuld og langstrakt eftersmag.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at servere McDougall ved 14-15 grader og eksempelvis nyde den til fjerkræ, smørstegte svampe og stegt foie gras. McDougall har tidligere vundet Berlingskes store test "den perfekte vin til and" og selvom den måske endnu ikke kan betragtes som en traditionel julevin, er den altså ret lækker - også til flæskesteg og alt tilbehøret.
Vinen kan under kølige forhold gemmes i op til 15 år fra høståret. 

Anmeldelse og point

94 point - Vinous, august 2023

"The 2021 Pinot Noir McDougall Ranch is a dark, brooding wine. Black cherry, spice, dried herbs, leather and tobacco add gravitas to this somber, imposing Pinot Noir. There's serious depth and textural intensity here."


Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Kutch Pinot Noir McDougall Ranch Sonoma Coast
Din bedømmelse