- Producent
- Varenr.0485.NV
- Land
- Område
- StørrelseHalvliterflaske (50cl)
- Alkohol procent9
- ØkologiskNej
- Primær DrueBlend
Med sin dessertsøde essens af fem grønne druesorter (Malvasía, Albillo, Moscatel, Palomino og Verdejo) er "La Dulce Quietud" antitesen til alt, hvad vi ellers forbinder med rødvins-ekvilibristen Quinta Quetud. På den anden side holder den det samme høje niveau som de største af rødvinene, og på den måde kan man jo sige, at den alligevel finder en en rød tråd at holde i. Eller en hvid...
Vinificering
Vinen laves efter kendt opskrift fra mange af Europas største dessertvine. Efter en sen høst lægges druerne således på sivmåtter, hvor de tørrer udendørs indtil nytår - kun beskyttet af overdækning og desuden et net for at undgå fugt, insekter og fugle.
Når druerne er tørret ind til rosiner, presses de langsomt og nænsomt over op til 48 timer. Den opnåede nektar overføres direkte til ældre franske egetræsfade, hvor den spontane alkoholiske gæring strækker sig over mere end 10 måneder (så lang tid tager det, når der er SÅ meget sukker i!).
Efter endt gæring lagres vinen på 2025-liters egetræsfade i noget, der minder om et Solera-system, altså hvor gamle årgange blandes med nye. Når vinen tappes på flaske, har den dermed opnået en gennemsnitsalder på 36 måneder, hvilket giver en fænomenal dybde og kompleksitet.
Aroma og smag
I glasset præsenterer "La Dulce Quietud" således en intens gylden og glinsende farve, som i duften indfrier alt, hvad den lover med sine forførende dessert-noter af saftdryppende hvide ferskner og nektariner, honningmelon, syltet citronskal, blomsterhonning, bagte krydderier og tørrede middelhavsurter.
I munden opleves den sød, fyldig, langstrakt og ekstremt kompleks og med en langvarig eftersmag, hvor alle noterne fra duften viser sig i forstærket udgave.
Serveringsforslag
Denne vin er ideel til at nyde alene som en delikat afslutning på et måltid eller som ledsager til desserter; f.eks. frugttærter, nøddekager, is eller til kraftige oste med sødt garniture.
Vi foreslår dig at nyde den nedkølet - men ikke iskold - ved mellem 7 og 10 grader i op til 20 år fra høståret.
Velbekomme, sir' vi bare!