2018

La Vedetta Barbaresco Ca Grossa

94 point - René Langdahl

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 451,56 DKK
 • Køb 12 og spar 451,56 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 505,75 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
578,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5104.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Drue
  Drue

La Vedettas topvin - den skønne og ærlige Barbaresco - er udstyret med finesse, elegance og raffinement. En yndefuld og afbalanceret vin, der elsker at fremvise den utroligt elegante side af sin aromatiske profil i stedet for styrke, leveret af det friske mikroklima og sandholdige terroir fra enkeltmarken Cà Grossa.

Vinificering

Vinhuset benytter Marco Livigno 100% hele klaser, som naturgæres og efterfølgende lagres i store 700-liters fade (tonneaux). Vinen aftappes til sidst med en begrænset tilsætning af SO2 (sulfitter) - nok til at stabilisere den uden at gå på kompromis med dens renhed og stedtypiske smag.

Aroma og smag

Den færdige vin er dermed klar i farven med teglstensfarvet kant og sprudler - trods vinhusets unge alder - af tradition, når det kommer til dens lidt rustikke fremtoning, der gemmer på så ufatteligt meget mere, end man møder ved første øjekast.

Bag de eksemplarisk røde, let støvede frugttoner gemmer sig et samsurium af tørrede roser, middelhavsurter, frisk pibetobak og våde sten.

På tungen er vinen fast og muskuløs, som det forventes af enhver Barbaresco. Bag facaden er den dog ren, saftig og hudløst ærlig i en grad, der løfter den højt op i niveau og så absolut er værd at prøve!

Serveringsforslag

Servér vinen til cremede pastaretter med stegte svampe og salvie, måske centreret om et stykke grillet kalv eller til gode udskæringer af okse, kronvildt eller lam serveret med pommes anna eller blandede rodfrugter.

Vinen bør - her i sine unge år - iltes i karaffel i et par timer inden servering. I lukke tilstand kan desuden gemmes i op til 20 år fra høståret!


Anmeldelser og point

94 point - René Langdahl, marts 2021

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:La Vedetta Barbaresco Ca Grossa
Din bedømmelse