- Producent
- Type
- Varenr.5104.2018
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Om La Vedetta Barbaresco Cà Grossa
La Vedettas topvin - den skønne og ærlige Barbaresco - er udstyret med finesse, elegance og raffinement. Det er en yndefuld og afbalanceret vin, der elsker at fremvise den utroligt elegante side af sin aromatiske profil, der muliggøres af det friske mikroklima og sandholdige terroir fra enkeltmarken Cà Grossa.
Vinificering
I vinhuset benytter Marco Livigno 100% hele klaser, som naturgæres og efterfølgende lagres i store 700-liters fade (tonneaux). Vinen aftappes til sidst med en begrænset tilsætning af SO2 (sulfitter) - nok til at stabilisere den uden at gå på kompromis med dens renhed og stedtypiske smag.
Aroma og smag
Den færdige vin er dermed klar i farven med teglstensfarvet kant og sprudler - trods vinhusets unge alder - af tradition, når det kommer til dens lidt rustikke fremtoning, der gemmer på så ufatteligt meget mere, end man møder ved første øjekast.
Bag de eksemplarisk røde frugttoner gemmer sig et samsurium af tørrede roser, middelhavsurter, frisk pibetobak og våde sten.
På tungen er vinen fast og muskuløs, som det forventes af enhver Barbaresco. Bag facaden er den dog ren, saftig og hudløst ærlig i en grad, der løfter den højt op i niveau og så absolut er værd at prøve!
Serveringsforslag
Servér vinen til cremede pastaretter med stegte svampe og salvie, måske centreret om et stykke grillet kalv eller til gode udskæringer af okse, kronvildt eller lam serveret med pommes anna eller blandede rodfrugter.
Vinen bør - her i sine unge år - iltes i karaffel i et par timer inden servering. I lukke tilstand kan desuden gemmes i op til 20 år fra høståret!
Anmeldelser og point
94 point - René Langdahl, marts 2021
5 ud af 6 stjerner - Børsen (anmeldt til 451kr)
"Bevæger vi os op fra de gamle kældre, møder vi en langt yngre og moderne producent, nemlig La Vedetta. Her spiller økologi og nytænkning en vigtig rolle. Forbilledet er Bourgogne, og druerne presses i hele klasser, hvilket giver en livlig og saftig frugt samt lavere indhold af tanniner.
Mineralsk, syrlig næse med mørke bær og cedertræ. Moden smag med strejf af kirsebær"