Specifikationer
- Producent
- Type
- Varenr.5100.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskNej
- Drue
La Vedettas Barbera kommer fra små bæredygtigt dyrkede marker i Asti-regionen. Alt er - som den første selvfølge - høstet og håndteret ved håndkraft, og Marco Livigno er fra årgang 2018 gået væk fra fadlagring til fordel for beton, der holder endnu bedre fast om druernes charmerende karakteristika. Om resultatet har vi her i Laudrup simpelthen bare måtte bøje os fra første dråbe: Vinen smager helt fantastisk med frembrusende lysrøde bær direkte fra skoven, en god frugtsødme, en helt imponerende tekstur samt en fremragende dybde for en endnu så ung og viril barbera. Det er klasse! En fantastisk pastavin, der også kan begå sig til en herlig svamperisotto, pizza samt retter med stegt aubergine eller lyst kød. Dertil anbefaler vi servering let afkølet ved 13-15 grader. 5 stjerner og 92 point - Flaskehalsen.nu Ja, Barolo kan være himmelsk og fremragende og er unægteligt kongen af Piemonte. Men jeg hører altså til dem, der skal højt op i prisklasserne, for at jeg for alvor tager den til tider snerpede og indelukkede stil til mig. Ellers vil jeg ligeså gerne have en god Barbera-vin, og denne vin er præcis af den støbning. Det er stadig et lyst og sprødt udtryk, men der er mere saft og blødhed i stilen, så en rensende syre blander sig med en mere blid og omfavnende stil, som jeg er ret vild med. En vidunderlig vin, der giver supergod værdi for pengene. Bevares, jeg forsøger ikke at argumentere for, at en ung Barbera generelt er bedre end en Barolo med den perfekte alder. Men når vi tager prisen med i betragtning, så er der altså god værdi for pengene, hvis du ikke hører til dem, der har brugt årtier på at tillære dig kærligheden til Baroloens særlige univers. Her kan du måske få smag for Piemonte – og få mod på at prøve dig frem med de endnu finere og mere kostbare vine fra området.
Skriv din egen anmeldelse