- Producent
- Type
- Varenr.7090.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,1
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
Det er overordentligt vanskeligt at komme uden om Pinot Noir, når man som winemaker-trioen bag Land of Saints arbejder med kølige terroirs i og omkring Californiens Santa Barbara County. Derfor er denne charmerende vin selvfølgelig også en del af portføljen: Et stk. frisk og dejlig Pinot Noir, der dyrkes bæredygtigt og høstes fra 3 forskellige vinmarker, hhv. Edna Valley Vineyard og Arroyo Grande i San Luis Obispo samt et parcel nede i Santa Barbaras lidt køligere Santa Maria Valley.
Vinificering
Fra sidstnævnte følger 20% af de hele klaser med i gæringstankene, mens frugten fra de andre to marker afstilkes straks efter ankomst til vinhuset.
Efter gæringen (altid med naturgær) fortsætter rejsen for de tre plots hver for sig med 11 måneders lagring i neutrale franske egetræsfade (223 liter). Først her foretages det endelige blend i ståltanke, hvor den hviler indtil første fuldmåne og tappes på flaske ganske ufiltreret.
Aroma og smag:
Aromaen i den færdige vin er køligt krydret og lægger sig i den renere og mørkerøde side af Pinot Noir-druens frugtspektrum, der bl.a. byder på friske rosenblade, saftige sorte kirsebær og enebær samt regnvåd skovbund og måske et lille brombær at slutte af på.
Samtidig er smagen rank, spændstig og saftig på næsten europæisk og dog helt sin egen manér, der ligger langt fra de mere klichéfyldte marmelade-Pinot'er, Californien også tit associeres med.
Serveringsforslag
Vinen vil utvivlsomt udblødes og også udvikle et endnu større arsenal af smagsnuancer i løbet af de næste 5-10 år i flasken, men så heller ikke længere. Her i sin ungdom er den dog et perfekt match til f.eks. grillede portobellosvampe, lyst kød, pastaretter med smørstegt salvie eller flødesauce... eller sågar til forskellige afskygninger af rodfrugtsupper i de kolde vintermåder.
Vi anbefaler at nyde (eller i hvert fald drikke) den ved 14-16 grader!