Etna DOC

I skyggen af Europas måske mest berømte, endnu aktive vulkan lever en bemærkelsesværdigt autentisk, århundreder gammel vintradition. På denne side kan du se vores vine fra DOC Etna, mens du nederst kan læse mere om dette - Siciliens mest respektindgydende vinområde.

Filtrer
pr. side
Vis som Gitter Liste

7 produkter

Faldende orden
pr. side

Etna DOC er en fantastisk vinappellation styret af én altoverrskyggende faktor; vulkanen Etna, der skyder op som en gigantisk kegle midt i det hele og med sin stegle natur bibringer enorme miljømæssig og mikroklimatisk variation. 

Hele vejen rundt om Etna har højde og eksponering (nordvendt, sydvendt, østvendt eller vestvendt) afgørende indflydelse på lokale vejr- og temperaturforhold. Få minutter i bil kan bringe dig fra subtropisk middelhavsklima til alpint bjergklima, og med de deraf følgende variationer i klima og de organismer, der trives på de enkelte steder, opstår et stort spillerum for forskellige druesorter og vintyper.

Dybere ned i jorden afslørel lag på af lavastrømme fra århundreders gentagene vulkanudbrud. Disse lag skaber en rigdom af jordtyper, der giver vinen sin særegne karakter helt ned på det mindste mark- og parcelniveau. Lokalt kendt som "contrada" er disse parceller bærere af Etna DOC's autentiske udtryk og mangfoldighed, som igen kan aflæses ned i den enkelte vin.

Velkommen til en oplevelse, hvor naturens kræfter møder vinens finesse på Etna DOC.